• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 13 °C

Yüksekdağ: İmralı heyeti yanıt bekliyor

Yüksekdağ: İmralı heyeti yanıt bekliyor
HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, İmralı heyetinin Öcalan ile görüşmek için başvurusuna yanıt beklediğini söyledi.

HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, İmralı heyetinin Öcalan ile görüşmek için başvurusuna yanıt beklediğini söyledi. Koalisyon tartışmalarıyla ilgili ise, her partiyle görüşebileceklerini açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşebilmek için İmralı heyetinin başvurusuna yanıt beklediğini söyledi.

"İmralı ile görüşme için heyetimiz görüşme başvurusu yaptı. Henüz resmi bir yanıt alamadık. Görüşme sürecin ilerletilmesi, siyasetin daha stabil bir şekilde ilerleyebilmesi açısından çok kritik. Bu seçimlerin arkasından sürecin kesintiye uğraması riskini yaratacak sorumsuz davranışlar sergilenmesi seçmenin iradesine saygısızlıktır. Siyasi iktidar, devlet siyasetini oluşturan merkezler, seçim sonuçlarına saygılılarsa derhal, hızla görüşmenin önündeki engelleri kaldırmalılar. Kandil bu süreçte elbette görüşlerini ifade ediyor. Kandil ile planlanmış bir görüşme yok. Heyetimiz aracılığıyla trafik sürdürülüyor. İmralı çerçevesinde yani rutin çerçevede görüşmeler olacaktır."

"Talep gelmedi, kapımız açık"

Koalisyon tartışmalarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Yüksekdağ, 7 Haziran Genel Seçimi'nden yüzde 13 oy oranıyla çıkan partisinin her partiyle görüşebileceğini söyledi.

"Bütün randevu taleplerine kapımız açık. Şu ana kadar herhangi bir partiden randevu talebi gelmedi. Seçmen çoğulcu bir yönetim anlayışı istiyor. Kimsenin kırmızı çizgi dayatma, ‘benim’ deme lüksü yoktur. PM ve MYK’mızda bir heyet belirlemesi yaptık. Türkiye siyasetinde kriz yaratan değil kriz çözen bir rol üstlendik. Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."

HDP "Öcalan", Kandil "biz" demişti

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu HDP'ye "silah bırak" deme çağrısı yapmıştı.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, geçen Perşembe günü İmralı heyetinin PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için başvuracağını açıklamış, "Silahlar konusunda çağrı yapacak olan Öcalan’dır ve o da İmralı’da bekliyor" demişti.

HDP çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için daha önce hükümetle üzerinde anlaşılan izleme heyetinin İmralı’da görüşmelere katılması gerektiği görüşünde. Heyet İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. HDP İmralı heyeti adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları ve hükümetin attığı adımlara "sahip çıkmaması" ile devrilen masanın, seçim sonuçlarıyla halk tarafından yeniden dört ayağının üzerine oturtulduğunu söylemişti.

KCK silah bırakma çağrısını mevcut koşullarda Öcalan'ın yapamayacağını savunarak, silahlı mücadeleyi bırakma iradesinin tamamen kendilerinde olduğunu belirtmişti. (Al Jazeera)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89