• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Kılıçdaroğlu’ndan ikinci tur mesajı: Vatanını seven sandığa gelsin

Kılıçdaroğlu’ndan ikinci tur mesajı: Vatanını seven sandığa gelsin
​Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta “Erdoğan iktidarının küstahlığına ‘dur’ dedik” dedi ve 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için seçmenlere seslendi: Vatanını seven sandığa gelsin.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması yaptı.

14 Mayıs seçimlerinin geride kaldığını belirterek “28 Mayıs günü iki aday ve iki farklı anlayış sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak” diyen Kılıçdaroğlu, “İlk turda sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktı. Milletin oyunun yarısını bile alamadılar. İktidar partisini oyları 7 puan eridi” ifadelerini kullandı.

“İlk turda bize inanan 25 milyon seçmen olmak üzere oyunu kullanan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, ilk turda sandıktan iktidara karşı ‘değişim mesajı’ çıktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan iktidarının küstahlığına ‘dur’ dedik” diye vurguladı.

‘Karşımda daha mert ve daha yürekli bir aday görmek isterdim’

Erdoğan’a yönelik söylemlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan’ın iftira kampanyaları içinde gölgelendi. Ben karşımda daha mert ve daha yürekli bir aday görmek isterdim. Vatandaşlar da montajlardan ve bundan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli, namuslu, doğruları söyleyen…

Ancak; siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Milletimizi çaresizlik içinde iftira ve karalama kampanyası ile aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadı.

‘Sizlerin mesajlarını aldık’

“Milletimiz ilk turda yetkiyi iktidara vermeyerek bu sistemden ve bu zihniyetten memnuniyetsizliğini ortaya koydu” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Milletimiz bize de etkili bir mesaj verdi: Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi, kimi gidip tepkisel oy kullandı, kiminin de eli istemeyerek Erdoğan’a gitti. Çünkü mevcut yönetimin kara propagandasına maruz bırakıldı vatandaşlarımız.

Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Memleketimizde adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanlarımız var. 10 günde tüm gayretimizi sarf edeceğiz.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde yaşanan usulsüzlüklere de dikkat çekerek “YSK meselesini açıklığa kavuşturmak isterim: Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK’ya gerekli tüm itirazları yaptık” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu seçim bir kez daha gösterdi ki, bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor. Her sandıkta 5 müşahite ihtiyacımız var” diye de ekledi.

‘Tüm mültecileri evlerine göndereceğim’

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

Bütün vatandaşlarıma ilan ediyorum. Ben terör örgütleriyle hiç masaya oturmadım, bundan sonra da oturmayacağım. Nokta.

Erdoğan sen ülkenin sınırlarına ve namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. Haraç mezat vatandaşlık sattın. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. Nokta.

‘En az 1 milyon insan sandık başında olacağız’

28 Mayıs’a ilişkin mesajlarını “En az 1 milyon insan sandık başında olacağız” diyerek sürdüren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

Güvenliği sağlayacağız. Sevgili vatandaşım, seni de oy attığın sandığın başına bekliyorum. Biz bu milleti sokakta bulmadık. Vatanını seven sandığa gelsin. Milletim ayağa kalksın, vatanını seven bizimle omuz omuza versin. Vatanını seven sandığa gelsin.

Kılıçdaroğlu, dün Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelmişti.

3 saat süren toplantıda 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları ile 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yürütülecek kampanya çalışmalarını ele alan liderler görüş alışverişinde bulunmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89