• BIST 9563.32
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 9 °C

Şenyaşar ailesi: ‘Gereken yapılmazsa ‘adalet’ pankartını Meclis’e asacağız’

Şenyaşar ailesi: ‘Gereken yapılmazsa ‘adalet’ pankartını Meclis’e asacağız’
Şenyaşar ailesinin adalet nöbetinin 805’inci gününde konuşan Ferit Şenyaşar, yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde ‘adalet’ pankartını Meclis’e asacağını söyledi.

Şenyaşar ailesinin adalet nöbetinin 805’inci gününde konuşan Ferit Şenyaşar, yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sorumluluğunu yerine getirmemesi halinde ‘adalet’ pankartını Meclis’e asacağını söyledi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 805’inci gününde devam ediyor.

Suruç’taki evlerinden çıkıp Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbete başladı.

Adliye önünde bulunan beton bariyerlere “Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankart asan aile, adliyeye gelenlere yaşananlara dair bilgi verdi.

‘Adaletsizliklerin en büyüğü Urfa Adliyesi önünde’

Aynı zamanda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Urfa Milletvekili olan Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesini Ankara’da devam ettirdiğini ve bugün annesine destek için adliye önüne geldiğini aktardı. Şenyaşar, şu ifadeleri kullandı:

Adalet mücadelemiz 805’inci gününde devam ediyor. 5 yıldır bir adalet mücadelesi sürdürüyoruz. Adaletin kaybolduğu adalet sarayı önünde bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bundan sonra ben adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğim. Anne de adalet gelene kadar adliye önünde nöbeti sürdürecek. Dün Adalet Bakanı değişti. Yılmaz Tunç yeni Adalet Bakanı seçildi. Bizim çağrımız; tebrikleri kabul etmesin, ülkede genel bir adaletsizlik var. Türkiye’de üstünlerin hukuku var, bu adaletsizliklerin en büyüğü Urfa Adliyesi önünde meydana geliyor. Daha önce görüştüğümüz bütün yetkililer ‘zamanı gelince gerçekler ortaya çıkacak’ dediler.

‘Bakanlığın kapısına da asacağız’

Davanın sonuçlanmasını isteyen Şenyaşar, şunları söyledi:

Artık herkes görevini yerine getirsin. Bütün gerçekler ortada. Hastane kamera kayıtlarının çalındığı söyleniyor. Biz görüntülerin var olduğunu ve devletin arşivinde olduğunu biliyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyen herkes bu suça ortak oluyor. Yeni Adalet Bakanı gerekeni yapmaz ise annem ile birlikte burada astığımız pankartı Ankara’da Meclis’e de asacağız. Bakanlığın kapısına da asacağız. Geç gelen adalet adalet değildir. (karınca)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89