• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

YSK'dan MHP'ye cevap

YSK'dan MHP'ye cevap
MHP'nin YSK'ya skandal kasetlerle ilgili başvurusuna Kurul'dan "Seçim hukuku yönünden yapılacak bir şey yok" cevabı geldi.

MHP'nin YSK'ya skandal kasetlerle ilgili başvurusuna Kurul'dan "Seçim hukuku yönünden yapılacak bir şey yok" cevabı geldi. Kaset skandalıyla sarsılan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), Yüksek Seçim Kurulu'ndan söz konusu görüntülerin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinin propaganda malzemesi olarak kullanılmasının önlenmesini istemişti. YSK, MHP'nin bu talebini karara bağladı. Kurul, MHP'ye "Seçim hukuku yönünden yapılacak bir şey yok" yanıtını verdi.

MHP'nin Avukatı Hamit Kocabey'in YSK'ya sunduğu dilekçede, "Anayasa, Yasa ve YSK kararına aykırı davranan parti, basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması ve müvekkile vaki saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması" talep edildi. Kocabey'in, dilekçesinde şu değerlendirmeler yer aldı:

"Ülkemizde 12 Haziranda yapılacak milletvekili seçimlerine dair devam eden seçim döneminde gerek ülkemiz tarihinde ve gerekse demokrasi ile yönetilen diğer ülkelerde benzeri görülmemiş bir seçim dönemi yaşanmaktadır. Müvekkilim MHP'ye karşı seçim döneminde kullanılmak üzere organize bir suç örgütü tarafından hazırlanmış, bazı ses ve görüntü kayıtları internet sitelerinde yayımlanmış, müvekkil tüzel kişiliğin sayın genel başkanı ve yöneticilerinin tamamının istifa etmeleri için bütün basın yayın organlarından yer aldığı şekli ile şantaja maruz bırakılmışlardır. Bu tehditler ve şantaj günlerce sürerken faillerin bulunması için ve yayınların durdurulması için ilgili kurumların tedbir almadığı ve kayıtsız kaldığı gözlenmiştir."

Dilekçesinde bu konunun iktidar partisince seçim meydanlarında kullanıldığını da savunan Kocabey ayrıca, "Müvekkil siyasi partiye karşı yapılan bu haksız saldırıların, bu saldırıları önlemekle görevli olanlarca kullanılması ve ilgili kurumları harekete geçirmemesi, seçim hukukunun temel ilkeleri olan eşitlik, dürüstlük, serbestlik ilkelerine aykırı olmasının yanında suçtur. Yeni seçim döneminde yapılacak yayınların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması zorunludur. Anayasa, yasa ve başkanlığınız kararına aykırı davranan parti, basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması ve müvekkile vaki saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını, ilgili kişi, seçim kurulları ve tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz" ifadelerine yer vermişti.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89