• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

YSK'dan flaş açıklama!

YSK'dan flaş açıklama!
YSK Başkanvekili Kırdar Özsoylu, bağımsız adayların itirazlarının bugün alındığını, değerlendirmenin ise yarın yapılacağını açıkladı.

YSK Başkanvekili Kırdar Özsoylu, bağımsız adayların itirazlarının bugün alındığını, değerlendirmenin ise yarın yapılacağını açıkladı.

YSK Başkanvekili Özsoylu, BDP tarafından desteklenen 7 adaydan 6'sına ait evrakların kuruma teslim edildiğini, incelemenin yarın saat 10:00'dan itibaren başlayacağını belirtti.

Özsoylu, 'Demokratik hakların önünü açacak bir karar verir umarım' diyerek temennisini dile getirdi.

GÜNCELLENDİ
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) BDP’nin desteklediği 7 bağımsız milletvekilinin adaylıklarını iptal kararına karşı yoğun protestolu bir günün ardından bugün bağımsız adaylar belgelerini YSK’ye sunuyor. Mahkeme Sebahat Tuncel önündeki engeli kaldırırken, Kürkçü belgesini sundu, Kışanak mahkeme kararını aldı, Zana ve Dicle için ise mahkemeye başvuru yapıldı.

SEBAHAT TUNCEL’İN CEZASI ERTELENDİ

Bugün üzerine bugün bağımsız adaylar harekete geçti. BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in avukatı Baran Doğan, yaptıkları başvuruyu değerlendiren İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesinin, müvekkilinin milletvekili adaylığına engel gösterilen 1 yıl 6 aylık hapis cezasının, 6 ay hapse çevirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdiğini bildirdi.

Avukat Doğan, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 11. maddesine göre mahkum olunan ceza miktarı 1 yıl ve üstü olduğu takdirde seçilme yetersizliğinin ‘tartışılabileceğini’ belirterek, bu kararın ardından, müvekkilinin seçilme yeterliliğinin tartışılamayacağını söyledi. Doğan, kararla birlikte bugün YSK’ya başvuracaklarını belirtti.

KIŞANAK BELGESİNİ ALDI

YSK tarafından adaylığı veto edilen Siirt bağımsız milletvekili adayı ve BDP eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, YSK'nin veto gerekçesi yaptığı kararı mahkemeden aldı. Kışanak'ın avukatları aracılığı ile kararın iptali için YSK'ye bugün başvurması bekleniyor.

KÜRKÇÜ YSK’YE BAŞVURDU

BDP’nin desteklediği adaylardan Mersin bağımsız adayı Ertuğrul Kürkçü İstanbul'daki Ağır Ceza Mahkemesinden "memnu haklarının iade edildiğine ilişkin" belgelerini aldı. Kürkçü’nün, adaylığının vetosuna gerekçe gösterilen belgenin YSK’ya dün verildiği bildirildi.

ZANA VE DİCLE İÇİN MAHKEME BAŞVURUSU

Bu arada, aynı gerekçe ile adaylıkları veto edilen Diyarbakır bağımsız milletvekili adayları Hatip Dicle ve Leyla Zana’nın avukatları da, aynı belgeleri elde etmek için mahkumiyet kararlarını veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Avukatlar, mahkemenin başvurularını değerlendirmek üzere toplandığını söyledi. Mahkemenin taleplerle ilgili kararını öğleden sonra açıklaması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89