• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

YSK kararı için kim ne dedi?

YSK kararı için kim ne dedi?
Ortak görüşler şöyle:"Bu kararın alınmasında kamuoyu baskısı etken oldu. Birileri darbe vurmak istedi. Ancak doğru bir noktaya gelindi."

Hüseyin Çelik / Ak Parti Genel Başkan Yrd.

- Biz bu işte dahilimizin olmadığını ve bu tezgahın içinde bir hukuksuzluğun içinde olmayacağımızı çok da söylemek zorunda değiliz. Kendi dürüstlüğümüzü BDP'ye ithaf etmek zorunda değiliz. Ak Parti böyle bir tezgahın içinde olamaz.

- Kar yağsa, dolu yağsa, bunu hükümetten bilen maalesef hasta ve çarpık bir anlayış var.

- Biz rakiplerimizle mertçe, dürüstçe mücadele ederiz. Her zaman boyun kırarız. Biz rakiplerimizi küçümsemeyiz.

- Yaşanan bu sürecin YSK'nın özensiz ve düzensiz çalışması sonucu ortaya çıktığını görüyoruz. Ve YSK'nın özensiz çalışmalarının ülkeyi ne hale getirdiğini gördük.

- Netice itibariyle bu sürece tepki gösteren sadece BDP olmamıştır. MHP dışındaki bütün kamuoyu aynı fikirdedir. Keşke bu kırı kırk yaran tavrını YSK daha önceden alsaydı da insanların hayatına mal olan bir süreç yaşanmasaydı.

Selahattin Demirtaş

BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Büyük bir haksızlıkla karşı karşıyaydık. Bu kararla antidemokratik tutumun düzeltilmiş olması olumludur. Bunların hiç biri yaşanmayabilirdi. Bedelleri bu kadar ağır olmayabilirdi. 18 yaşındaki bir genç, gösterilerde yaşamını yitirdi. Özgürlükleri için dik duran halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bizimle ilgili saedece YSK vetosu yoktu. Yaşamın her alanında hukuksuzlukla karşılaşıyoruz. Hükümet taleplerimiz konusunda tek bir açıklama yapmadı bugüne kadar. Bize karşı uygulanan devlet vetosudur. Gözaltına alınan yüzlerce arkadaşımızın serbest bırakılması lazım" dedi.

Bahçeli : Hainlere prim verildi

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye'nin şu üç günlük dönemi demokrasi açısından utanç, siyasi ahlak açısından ayıp, yargı açısından rezalettir'' dedi.

Tufan Türenç / Hürriyet Gzt. Yazı İşleri Md.

Cehennem gibi bir 4 gün yaşadık. Bugün alınan bir kararla cehennemi boşu boşuna yaşadığımızı anladık. Bütün bunlar ne için yapıldı? Birer belge mi? Bu belge aday olacak kişilerden istenip getirilmesi sağlanamaz mıydı? YSK'yı çok hatalı buluyorum. Demokrasiye, çağdaşlık anlayışına ters bir veto kararı alması aklın alacağı bir şey değil. Türkiye çok anormal bir süreçten geçiyor. Demokrasinin kendisine lazım olan kısmı üzerinde durup, kendisine lazım olmayan bölümleri görmezden geliyor. Anayasayı değiştirmek için her yolu denediler, ancak kendilerine yaramayacak kısımları görmezden geldiler. Bir ülkede demokrasi her yönden varsa vardır. Benim için demokrasi olsun geri kalan için olmasın demek doğru değildir.

Bengi Yıldız

Biz bu kararı baştan itibaren siyasi bir karar olarak niteledik. Çok da YSK'nın aldığı bir karar olarak değerlendirmiyoruz. Bugünkü sonuca ulaştık, ancak bu karar iyi planlanmış bir karardır. Kamuoyunda böylesi bir tavır alınmasaydı bu kararın üzerine oturacaklardı. Bunların nedenleri olarak siyasi partiler kanununda seçim barajlarıyla ilgili değişiklikler yapılmadığı sürece topu hep birbirlerine atacaklardır. Bugüne kadar bu değişiklikler neden yapılmadı. Bu karar kamuoyunun verdiği ortak tepki sonunda ortaya çıktı. Bu tepkiye halkımız tepki vermeseydi kim kar sağlayacaktı?

Aysel Tuğluk

Bakın aradan 4 gün geçtikten sonra farklı bir sonuç çıktı. YSK bir eksiklik kararı varsa bunları isteyebilirdi. Türkiye'de bir kriz ortamı oluştu. Bu kararla yanlış bir karar verdiğini kabul etti zaten. Bu anlamda altında başka bir karar vardı demiyorum ancak bu karar iyi oldu.

Ertuğrul Kürkçü

Bu kararın alınmasında kamuoyu baskısı etken oldu. Yargı siyaset ilişkisinde yeni bir döneme girildi.

Altan Tan

Bu kararın alınmasında Türkiye kazanmıştır. Birileri darbe vurmak istedi. Ancak doğru bir noktaya gelindi. Bu Türkiye'de demokrasi ve barışa inanan herkesin çabasıyla olmuştur. Bu Türkiye'nin zaferidir. Buna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89