• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

'YPG Fırat'ın ötesine geçecek; Sende mal mal bakacaksın'

'YPG Fırat'ın ötesine geçecek; Sende mal mal bakacaksın'
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'YPG'yi iki defa vurduk' sözlerine "Bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sende suyun bu tarafından mal mal bakacaksın" yanıtını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında HDP İstanbul İl Örgütü'nün düzenlediği etkinliğe katıldı.

DİHA'nın haberine göre, burada bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Davutoğlu çıkmış itiraf ediyor. 'Biz YPG'yi iki defa vurduk' diyor. 'Fırat'ın diğer yakasına geçerse vururuz' diyorlar. DAİŞ Cerablus'ta niye vurmuyorsunuz. DAİŞ'e daha terör örgütü diyemediniz. PYD'ye çıkmış terör örgütü diyorsunuz. Yok Fırat'ın diğer yakasına geçemezmiş. Geçecek, Davutoğlu, bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sende suyun

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Davutoğlu her kuşun eti yenmez öyle 2 kez PYD'yi vurdum filan geçti o günler. Orası Kürt halkının toprağı Kürdistan'dır. Zoruna mı gitti? Kaç yıldır DAİŞ orada bir vurma olmadı. Kime güvenerek yapıyorsun? 'Bizden habersiz kuş uçmaz' diyorlar. Kuş uçuyor. Zannediyorlar ki Türkiye yönetiyor Ortadoğu'yu. Dinlemeyi bilmiyor. Kendi arkadaşları dahil bizimki dinlemeyi bilmiyor. Sadece konuşuyor. Nasılsınız Davutoğlu deseniz hemen tarih anlatmaya başlıyor. Tel Abyad'ın sokakları oranın teneffüsü farklıdır. Sen hiçbir şey bilmiyorsun. Şu yüzyılda senin Kürtlerin elini tutman gerekiyor. Davutoğlu halen 'PYD'yi 2 defa vurdum yine vururum' diyor. Kitap kalın ama içi boş. İnşallah koalisyon kurma fırsatını size bırakmayacağız. İnşallah bu seçimde 2. 3. parti olarak seçiliriz de sen de rahat edersin. Saray'daki de .

Tarihsel dönemler vardır. Yüzyıl önceki Ortadoğu değil. Yöneticiler Kürt fobisinden kurtulabilse Suriye'de ortak güç birliği oluşturacağız. Türkiye'nin geleceği HDP'nin elinde. Suriye'de etkili güç olmak istiyorsanız Kürtlere düşmanlık yapmayacaksın. Halkın temsilcilerine terör örgütü diyemezsiniz. PYD halkın temsilcileridir. Partiler bu gün var yarın yok. Halk her zaman vardır. PYD, PKK, HDP değişecek dönüşecek ama Kürt halkı hep var olacak. Kürt halkı kimi öncü görüyorsa sen ona saygı duyacaksın devlet olarak. Kürtlerle federal bölgesi için terhaneleri yıllarca okudular. Yıllarca aynı hikayeleri orada da anlattılar. Ala renginin altında iş anlaşmaları imzalıyorlar. Kürdistan bayrağı olan antetli kağıdı imzalıyorlar. Onların siyaseti de böyle olur. 10 milyon dolar tek taraflı anlaşma yapıyorlar. Türkiye böyle ayakta duruyor.

Davutoğlu çıkmış itiraf ediyor. 'Biz YPG'yi iki defa vurduk' diyor. 'Fırat'ın diğer yakasına geçerse vururuz' diyorlar. DAİŞ Cerablus'ta niye vurmuyorsunuz. DAİŞ'e daha terör örgütü diyemediniz. PYD'ye çıkmış terör örgütü diyorsunuz. Yok Fırat'ın diğer yakasına geçemezmiş. Geçecek, Davutoğlu, bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sende suyun bu tarafından mal mal bakacaksın."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89