• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Yıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı: Düşüncesi sakat

Yıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı: Düşüncesi sakat
Başbakan Binali Yıldırım, Macron'un açıklamalarına Lübnanlı mevkidaşı Saad Hariri ile yaptığı ortak basın toplantısı sonrası yanıt verdi.

Bir gazetecinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "İşgal temelli olmamasını diliyoruz." şeklindeki ifadesini hatırlatması üzerine Yıldırım, Afrin'in Türkiye'nin güvenlik sorunu olduğunu söyledi.

 

Yıldırım, "Suriye'de DEAŞ'a karşı tüm operasyonlar gerçekleşiyorsa, Afrin'de de biz DEAŞ, PKK, PYD/YPG'ye karşı bir operasyon yapıyoruz. Eğer Fransa meseleyi böyle alıyorsa, onların Suriye'deki yaptıkları faaliyeti de aynı şekilde değerlendirmek lazım." diye konuştu.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin katiyen bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini bütün dünya biliyor, bilmelidir. Fırat Kalkanı'na bakarsak bunu görürüz. Fırat Kalkanı operasyonu ile 3 bin 600 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirerek, orayı terörden temizleyen ve bugün 130 bine yakın Suriyelinin yaşadığı, 160 bin öğrencinin tekrar eğitime başladığı, huzur ve barış içerisinde bir alana dönüştürdük. Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu anlamak için Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki Münbiç, Cerablus ve Azez hattında 2 bin kilometrelik alana bakmaları yeterlidir. Onun dışındaki değerlendirmelerin gerçekle alakası yoktur."

Yıldırım, bir gazetecinin, Türkiye'nin sınırlarına roket saldırıları gerçekleştirildiğini ve bu saldırıların sınır içinden yapıldığına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'nin içerisinden Türkiye'deki vatandaşlara roket saldırısı, akla ziyan deli saçması düşüncelerdir. Buna kargalar bile güler. Böyle bir şey yok. Türkiye, hudutları içerisinde yüzde yüz halkın güvenliği vardır, huzuru vardır. Herhangi bir terör faaliyetine de asla izin vermeyiz. Bu tamamen bazı çevrelerin terör örgütüne yönelik destek kampanyalarından başka bir şey değildir. Bunların nereden geldiğini bilmek için kehanete lüzum yok. Bunların hepsinin ölçümleri, gözlemleri yapılıyor ve roket saldırısı gelir gelmez de anında karşılık veriliyor, susturuluyor ama üç yıldır arazinin her tarafında maalesef bu terör örgütü muazzam bir kendilerine göre tahkimatlar yapmış, patlayıcılarla her tarafı donatmışlar. Büyük büyük tünellerle kalın duvarlarla kendilerine göre mevziler oluşturmuşlar. Dolayısıyla bu yapıyı araziye girince güvenlik güçlerimiz tespit etmekte ve gereğini yapmaktadır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89