• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

YAŞ'a katılmayan Erdoğan ne yaptı?

YAŞ'a katılmayan Erdoğan ne yaptı?
YAŞ toplantısına katılmayan Başbakan Erdoğan taş atan çocukların ağır cezalar almasını önlemek için kurulan platform üyelerini kabul etti.

Yaş toplantılarının son gününe katılmayan Başbakan Tayyip Erdoğan, taş atan çocukların ağır ceza mahkemelerinde yargılanmasını engellemek için kurulan Çocuklar için Adalet Çağırıcıları Platformu temsilcilerini kabul etti.

Platform üyeleri çıkışta yaptıkları açıklamada Başbakan'ın morali nasıldı sorusuna, "Son derece rahattık" yanıtı verdi.

Başbakanlık Resim Konutu'ndaki kabul yaklaşık 1.5 saat sürdü. Platform temsilcileri sanatçı Lale Mansur, Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can ve Avukat Mehmet Uçum, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

18244

ÇOCUK DOSTLARINDAN REFERANDUM DESTEĞİ

Lale Mansur, her şeyden önce çocuklar için adalet çağırıcıları olarak Başbakan Erdoğan'a teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek, ''Sayın Başbakan kanunun çıkmasında çok büyük kararlılık gösterdi, onun için teşekkür ettik. Eksik bir maddemiz kalmıştı yüz kapamayla ilgili onu eylül, ekim gibi düzeltecekler inşallah. Bu konuda konuştuk. Çocukların rehabilitasyonu için ileride neler yapılabilir bunları konuştuk. Bunun haricinde referandum için 'evet' konusunda destek verdiğimizi kendilerine ilettik'' dedi.

OSMAN CAN DA KATILDI

Başbakan ziyaretinde Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can da vardı. Can gazetecilerin, ''Sizi burada görmek sürpriz oldu. Siz de adalet çağırıcılarından mısınız'' sorusu üzerine, ''Doğrudan doğruya destek verdik bu sürece. İkinci olarak referandum ve Anayasa konusunda görüş ve dileklerimizi burada paralel, ortak bir şekilde dile getirdik. Ve bizim çağrımız, referandumun pozitif bir şekilde sonuçlanmasının ardından artık siyasi karar organlarının parlamentonun çok hızlı, ivedi bir şekilde yeni bir anayasa çalışması, yeni bir anayasa çağrısı yapması gerektiğini biz önceden beri savunduk. Ve bu noktada da Sayın Başbakanımıza ilettik'' dedi.

BAŞBAKAN'IN MORALİ

Gazetecilerin, ''Yüksek Askeri Şura toplantısı dolayısıyla bir gerginlik yaşanıyor. Sayın Başbakanın morali nasıldı'' sorusunu, Avukat Uçum, ''Hayır, biz hiç öyle bir izlenim edinmedik. Son derece rahattık. Ve o gerginliklerin ne olduğunu da bilmiyoruz açıkçası'' diye yanıtladı.

Yeni yasa kapsamında cezaevinde yatan yaklaşık 200 çocuk tahliye edilmişti. Tahliye edilen çocuklar arasında sorunun simgesi haline gelen 15 yaşındaki Berivan da vardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89