• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

YARSAV’da HSYK savaşı

YARSAV’da HSYK savaşı
YARSAV'da ‘Şahinler’, ‘Ulusalcı Şahinler’ ile ‘Güvercinler’i temsil eden üç eğilim HSYK’ya seçilecek 10 asıl 6 yedek üye için karşı karşıya geldi.

HSYK seçimleri YARSAV’da üç eğilimi karşı karşıya getirdi. 12 Eylül’de halkoylamasına sunulan anayasa değişikliği için “hayır” kampanyası yürüten YARSAV bölünmenin eşiğine geldi. Dernekte ‘Şahinler’, ‘Ulusalcı Şahinler’ ile ‘Güvercinler’i temsil eden üç eğilim HSYK’ya seçilecek 10 asıl 6 yedek üye için karşı karşıya geldi. 3 eğilim şimdi birbirini ihanetle suçluyor.

Dernekte ‘Şahinler’ kanadından eski başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu, ‘güvencinler’i temsil eden Başkan Emine Ülker Tarhan’ın listesine alternatif liste hazırladı. İstanbul Yelken Kulübü gibi mekanlarda YARSAV merkezinin yaptırdığı temayül yoklamalarını manipüle ederek, yönetimi yanıltan Eminağaoğlu, listede çok sayıda kendine yakın ismin yer almasını sağladı. Sert tartışmalara rağmen ittifak kararı doğrultusanda başkan Tarhan listeye sahip çıkıp desteklerken, Eminağaoğlu’nun ‘Şahinler’i bu listeyi de yeniden düzenleyip ‘Öz YARSAV’cılar adıyla propagandaya başladı.

FİZİKSEL ŞİDDETE KADAR VARDI

Bu tartışmalar yaşanırken Yargıtay Ceza Genel Kurul Başkanı İhsan Akçin’in de aralarında bulunduğu 100 kişi YARSAV’dan ayrıldı. Sert tartışmaların yer yer fiziksel saldırılara dönüştüğü ve Şahinler grubunun önde gelen üyelerinden YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Kartal’ın bu nedenle ihraç edildiği öne sürüldü.

TARHAN’DAN KONGRE KARARI

Kulislerde ‘Öz YARSAV’ derneğinin yolda olduğu konuşulurken Dernek Başkanı Emine Ülker Tarhan’ın olağanüstü kongre kararı aldırdığı ve bu kararın büyük ihtimalle yarın açıklanacağı ifade ediliyor.

100 ÜYE DERNEKTEN İSTİFA ETTİ

İşte YARSAV’dan istifa eden isimlerden bazıları: 

Yargıtay Ceza Genel Kurul Başkanı İhsan Akçin, Yargıtay Başsavcı Vekili Kublay Özkan, Yargıtay Daire Başkanı Cengiz Erdoğan, Turan Demirtaş, Yargıtay Üyeleri Ulvi Yüksel, Mustafa Kaya, Osman Yaşar, Asuman Celkan, Birsen Karakaş, Kamil Karahan, Danıştay Üyeleri Sinan Yörükoğlu, Sinan Tunca, Ziya Özcan, Nihat turan, Ahmet Hamdi Ünlü, Kocaeli Başsavcısı Mehmet Fatih Özdemir, İzmir Özel Yetkili ACM Başkanı Dinçer Cengiz, HSYK üye adayı Azmi Kızılkaya, Orhan Tepedelenlioğlu, Mehmet Ali Yeniay, Sevil Kartal, HSYK Üye Adayı Fatma Gülçin Durak, HSYK Üye Adayı Ali Parlar’ın da bulunduğu çok sayıda Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Yargıtay ve Danıştay tetkik hakimi.

Bu arada HSYK üyeliğine bağımsız aday olan YARSAV yönetim kurulu üyesi Eray Karınca olaylı bir süreçten sonra yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederken, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Taşyurt’un da İAJ temsilciliği görevinden ayrıldığını bildirdi.

BAKANLIK'TAN TARHAN’A LİSTE YALANLAMASI

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan’ın, Adalet Bakanlığı’nın desteklediği isim listesine oy vermeleri için hakim ve savcılara baskı yaptığı iddiaları yalanlandı.

Adalet Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “Bunlar, seçim sürecini etkilemek, seçime ve seçim sonuçlarına gölge düşürmek isteyen çevrelerce yapılan propagandadan ibarettir” dendi. Açıklamada, “HSYK seçimlerine ilişkin olarak Bakanlığımızca hazırlanmış aday listesi bulunmadığı gibi, herhangi bir adaya veya listeye kurumsal manada destek verilmesi de söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, şöyle dendi: “Bazı adayların bir araya gelerek gösterdikleri birlikte çalışma iradesine de saygı gösterilmesi gerekmektedir. Kendi özgür iradeleriyle aday olan, Bakanlığımız merkez kuruluşunda görev yapan hâkim ve savcıların farklı listelerde yer alması da bunun en güzel göstergesidir. Nitekim, iddiaları dile getiren derneğin listesinde de Bakanlığımız merkez kuruluşunda görev yapan hakimler yer almaktadır” hatırlatması yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89