• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

Ve Sırrı Süreyya Önder aday adayı

Ve Sırrı Süreyya Önder aday adayı
HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, dün akşam katıldığı bir televizyon programında HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Önder, HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu ve "kente karşı suç işlememiş, insanlık suçu işlememiş" herkesle seçim ittifakı yapabileceklerini de söyledi.

Adaylığına ilişkin Önder, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aday adayıyım. Bunu partimiz, forumlar, Gezi Platformu ve partimiz dışındaki sol bileşenler birleşip adaylık ölçülerini, yerel yönetime yaklaşımı ve adayları netleştireceğiz. Kente karşı suç işlememiş insanlık suçu işlememiş herkesle ittifak yaparız. Şeffaf ve ilkesel olacak. 'Oyları bölmeyin' yaklaşımı doğru değil. Bu anlayışla siyaset ömrünü tamamlamıştır. Bizim bu konudaki iddiamız var, yaşayacağız, göreceğiz. Adımız geçti istatistikler alt üst oldu. Biz Gezi'den sonuç çıkardık, ona göre davranıyoruz. Şişli'de nefes alacak alan kalmadı dikelen binalardan. Bunu bir solcuya silah zoruyla yaptıramazsınız. Sosyal demokrat teoriyi biraz çalışsın kim icat etmiş cenazesi ne zaman gömülmüş öğrensin gelsin tartışalım" ifadelerini kullandı.

'Bizim onurumuzdan başka hiçbir şeyimiz yok'

KCK Genel başkanı Öcalan ile görüşmelerinin ardından Kandil'de KCK yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmeye giderken karşılaştıkları sorunlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Önder, "Rojava'da takındığımız tutumla KDP'nin tutumu arasındaki fark böyle bir mesaj verme gerekliliğini doğurdu muhtemelen. Bilmeleri gereken, bizim onurumuzdan başka hiçbir şeyimiz yok, onu da kimseye hırpalatmayız. Ben Kandil'e 1500 yolla gidebilirim. Konu KDP yöneticilerine iletildi. Öcalan'ın, ÖSO ya da şunla ittifak yapın önerisi olmadı. Sürekli telkini şu oldu; demokratik bir yönetim inşa edin, öyle bir model olsun ki bırak Suriye'yi bütün Ortadoğu için model olsun. Hiçbir halkı dışarıda bırakmayın. Bunu mış gibi de yapmayın. Yönetimde kendilerini ifade etsinler. Burada Davutoğlu politikalarına büyük eleştiri getirdi. 'Bu tür yaklaşımlarla Ortadoğu'da kaosu daha da artırırsınız" dedi.

'Zindanlarda olanlara bir selam gönderilmeliydi'

Önder, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perwer'in Türkiye ziyaretine ilişkin ise, "Barzani ve Şivan Perwer'in gelişleri çok kıymetli ve anlamlıdır. Ancak siz bunca yıl mücadele eden ve ölen canlar sayesinde oraya geliyorsunuz. Orada bunlar da söylenmeliydi. Zindanlarda olanlara bir selam gönderilmeliydi. Sanatçı olarak benim Şivan'a bir şey söylememin imkanı yok hoş geldi, keşke daha önce gelseydi. Keşke halkından kendini kendinden halkını mahrum etmeseydi. Geliş biçimine kendi karar verir. Şivan'ın gerilla üzerindeki etkisi; ilk çatışma başladığında narkoz yok, anestezi yerine Şivan'ı dinliyorlar. Bu ülkede binlerce genç o türkülerin uyandırdığı bilinçle çıktı. O gençleri hoş edebilirdi gelirken. O gençlere de muktedirlere Şivan'ın hiçbir borcu yoktur. Bütün muktedirlerinden alacağı vardır. Borçlu olduğu bir selam o meydandan çok hoş olurdu. Şivan, Şivan'dır tarihteki yeri tartışılmaz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89