• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Urfa ve Diyarbakır'da 35 gözaltı

Urfa ve Diyarbakır'da 35 gözaltı
Urfa ve Diyarbakır'da sabah saatlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Urfa ve Diyarbakır'da bu sabah (28 Mayıs) saat 05:00 sıralarında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 35 kişi "PKK'ye yardım ettikleri" gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe yöneticileri ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) üyelerinin de bulunduğu öğrenildi.

Urfa'da 29 kişi gözaltına alındı

Urfa merkez ve ilçelerinde sabah erken saatlerde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Ceylanpınar İlçesi'nde sabah 05:00'da düzenlenen ev baskınlarında İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Demir, Belediye Meclis üyeleri Hasan Karaoğlan, Abdulhalim Dayan, eski Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dağtekin, BDP İlçe Yöneticisi Halil Şahin, Cemil Tuncer, belediye işçileri Süphi Zengin, Yavuz İleri, MEYADER üyeleri İbrahim Avcı ve Ecevit Yavuz gözaltına alındı. Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinin talimatıyla gözaltına alındıkları öğrenilen 10 kişi götürüldükleri Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Urfa'ya gönderildi.

Viranşehir İlçesi'nde ise, düzenlenen baskında BDP İlçe Eş Başkanı Birgül Özkara, Belediye Başkan Yardımcıları Suna Uluğtürken ve Naif Aslan, BDP İlçe Yöneticisi Bubo Azlal, Emine Aydoğan, Ahmet İlbaş, Mustafa Kurt, Eyo Kudin gözaltına alındı.

Suruç İlçesi'nde Sarayaltı Mahallesi ile ilçeye bağlı Üçpınar Köyü'ne asker ve polisler tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda, Suruç Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yüksel, DTK üyesi Mehmet Özberk ve BDP eski İlçe Başkanı Ahmet Yenilmez gözaltına alındı.

Diyarbakır'da altı gözaltı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde de sabah erken saatlerde birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda Şirin Dinar, Vedat Baran, Aydın Önen ve isimleri öğrenilemeyen üç kişinin daha gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi.

CHA: "KCK'ya yönelik operasyonda 28 kişi gözaltına alındı"

Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği haberlerde ise gözaltı sayısı 28 olarak verilirken operasyonların Urfa merkezli olarak Urfa, Diyarbakır ve İzmir'de gerçekleştirildiği belirtildi. Haberlerde, operasyonların Urfa merkezli olmasının "Suriye sınırını kontrol etmeye" yönelik olduğu vurgulandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89