• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Ünlülerden istifa mektubu: 'Sevgili Bakanımız, ne diyorsak tersinden anlayınız'

Ünlülerden istifa mektubu: 'Sevgili Bakanımız, ne diyorsak tersinden anlayınız'
Yaptığı açıklamalarla tepki toplayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e istifa çağrısı...

Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla bir çok kesimin tepkisini toplayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in istifasını isteyenler arasına kamuoyunun yakından tanıdığı sinema ve müzik dünyasının ünlü isimleri de katıldı. Nejat İşler, Berrak Tüzünataç, Teoman gibi isimler, “Ne yazdıysak tersini anlayınız” başlıklı yazı kaleme alarak bakanı önce özür dilemeye sonra istifaya çağırdı. Çok sayıda ünlü isim tarafından imzalanan metin “Sevgili İçişleri Bakanımız, ne diyorsak tersinden anlayınız” cümlesiyle başlıyor. Metin özetle şöyle:

"İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, asla unutulmaması gereken bir hukuk, siyaset ve insanlık dersine imza atmıştır. Aşağıda imzası bulunan biz sanatçılar, kendisinin başımızdan eksik olmaması için duacıyız. ‘Terörün arkadan dolanarak arka bahçede yürüttüğü faaliyetler ki arka bahçe İstanbul’dur, İzmir’dir, Bursa’dır, Viyana’dır, Almanya’dır, Londra’dır, her neyse, üniversitede kürsüdür, dernektir, sivil toplum kuruluşudur’ diyor Sayın Şahin. Bu arka bahçelerden üniversite, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının derhal kapatılması, bahsi geçen İstanbul, İzmir ve Bursa gibi kentlerde sıkıyönetim ilan edilmesi ve Avusturya, Almanya, İngiltere ile ilişkilerin en alt seviyeye indirilmesi şarttır. Siyasi irade bunları yaptığında bizlerin koşulsuz desteğini yanında bulacaktır.

Karikatüre müebbet hapis

Yalnız bakanımızındiyerek bizleri hayal kırıklığına uğrattığının altını çizmek isteriz. Şüphesiz ki ahlaksızlık, n ‘Domuz etinden, Zerdüştlüğe kadar, bilmem hangi ulustan, kardeşlikten, çok özür dilerim eşcinselliğe kadar, her türlü namussuzluğun, ahlaksızlığın, gayri insani durumun olduğu bir ortam’ amussuzluk çok geniş alanlardır ve müzikten sinemaya, edebiyattan plastik sanatlara, eşek etinden ateizme kadar uzanan yelpazedeki tüm farklılıklar, aykırı fikirler, sözümona yaratıcı’ faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilmelidir. Örneğin rock şeytanın müziği, resim haram, dans ve heykel müstehcendir, hepsi külliyen yasaklanmalıdır. Karikatür çizmeninse cezası müebbetten az olmamalıdır.

Ünlü isimler imzaladı

Sayın Şahin, sözlerinizin arkasında durun ve sanatı topyekün terör kapsamına alarak yasaklayın, ya da şunu yapın: Bu cümle hariç bütün metni tersten okuyun ve derhal özür dileyerek o koltuğu bırakın.” Metni imzalayanlar arasında müzik dünyasından Teoman, Baba Zula, Burhan Şeşen, Hayko Cepkin, Şebnem Ferah, sanat dünyasından Bennu Yıldırımlar, Berrak Tüzünataç, Nejat İşler, Ezel Akay, Janset gibi isimler de yer aldı. (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89