• BIST 10239.12
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 19 °C

Türkiye'den İsrail'e tedbir paketi

Türkiye'den İsrail'e tedbir paketi
Türkiye, İsrail'i yakın takibe aldı. Mavi Marmara baskınıyla ilgili komisyon istenildiği gibi kurulmassa, tedbir alınacak.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ele alınan konuları açıkladı. Bakan Çiçek öncelikle Gazze ve İran'la ilgili konuları ele aldıklarını söyledi, İsrail'e uyarıda bulundu.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek, Bakanlar Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırı sonucunda 9 Türk vatandaşının öldürülmesi olayıyla ilgili gelişmelerin ele alındığını belirterek, bu olayın soruşturulması için İsrail'in kuracağı komisyonun Türkiye'yi tatmin etmeyeceğini bildirdi. Çiçek, Türkiye'nin, BM'nin uluslararası komisyon kurulması teklifini Türkiye'nin kabul ettiğini de anımsatarak, İsrail'in bunu kabul etmemesi halinde alınacak tedbirlerin de Kurul gündeminde ele alındığını söyledi.

Bilgi Toplumu için RTÜK Yasası çıkarılması gerekiyor. Bununla ilgili yasa şu anda Anayasa Komisyonu'nda görüşülüyor.

Sanayi Stratejisi ile ilgili sayfa da Devlet Planlama Teşkilatı'nda incelenmektedir.

Son günlerde 'Eksen Kayması olduğu ve Türkiye şuraya dönüyor" gibi Türkiye'de eksen kayması yok. Türkiye'nin tek bir ekseni vardır. Avrupa Birliği içinde yer almaktadır. Belli sayıdaki konular fasıllar müzakereye açılmıştır. Bugün Türkiye AB içinde değilse bu Avrupa Birliği'ndeki bazı ülkeler yüzünden kaynaklanmaktadır. Bunların bazıları AB'nin Kıbrıs'la ilgili şartları ve Fransa'nın 8 fasılı kilitlemesidir.

Bakanlar kurulu'nda öncelikli konu Gazze ve İran'la ilgili gelişmeler ve Kırgızistan'da yaşananların tartışıldığını dile getirildi.

GAZZE'DE YAŞANANLAR VE TÜRKİYE'NİN CEVABI

Bakan Çiçek, Gazze'ye yardım götüren gönüllülere İsrail tarafından yapılan saldırının Bir Türkiye İsrail meselesi olmadığını, saldırının olduğu yerin uluslararası sular olduğunu ve bu nedenle İsrail'in muhatap alınarak kanunsuzluk ve hukuksuzluğun cezasız kalmaması için Türkiye'nin girişimleri olduğunu söyledi.

Bakan Çiçek, Türkiye ile birlikte 32 ülkenin vatandaşlarının devlet terörü ile ölümle karşı karşıya kaldığını, bu konunun tüm boyutları ile tartışılabilmesi için tarafsız bir komisyonun kurulmasından yana tavır koyduklarını ve bu nedenle BM'nin önerisini kabul edildiğini, İsrail'in bu teklifi kabul etmesi halinde vahşeti nasıl savunacaksa gelir savunur. İsrail BM'nin teklifini kabul etmediği halde alınacak tedbirleri görüştük. Çünkü o olayda hayatını kaybedenler bizim vatandaşlarımızdır. Buna göre atılacak adımları gelişmelere göre göreceksiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89