• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Türk ve Tuğluk, ifade verdi

Türk ve Tuğluk, ifade verdi
DTP'nin kapatılmasının ardından yasaklı hale gelen eski milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Ankara Adliyesi'ne gelerek ifade verdi.

Diyarbakır'da yaptıkları konuşmalar nedeniyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelerek savcı Hakan Yüksel'e 'suç ve suçluyu övme' ve 'yasadışı dışı örgüt propagandası yapmak' suçlarını işledikleri iddiasıyla ifade veren eski DTP'liler Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Diyarbakır'da yaptıkları bazı konuşmalar nedeniyle ifade verdiklerini belirten Türk, "Siyasi parti olarak zorunlu askerliğe karşı çıkabilirsiniz, ama bunun söylenmesini suç olarak getirirseniz bence bunu düşünce ve fikir özgürlüğüne vurulan bir darbe olarak değerlendirmek gerekir" dedi.

BDP Kongresi'nde yapılan 'Çocuklarınızı ölüme göndermeyin' açıklamasını hatırlatan bir gazetecinin "Bir Mehmetçik babası olarak siz ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Türk, "Tabii ki biz hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ne polis, ne askerin ne dağdaki insanların gerçekten artık ölümünü görmek istemiyoruz. Ölüm olaylarını insanlarımızın, ailelerin, annelerin, babaların yaşamasını istemiyoruz. Bu konuda aslında çatışmaları sona erdirecek sürecin gelişmesi için herkese önemli görevlerin düştüğünü hatırlatmaktır" cevabını verdi.

BDP'nin Türkiye partisi olarak yola çıkmasına rağmen kongrede yaşanan görüntülerin hatırlatılması üzerine ise Türk, "Türkiye partisi olmak için de çaba gösteriyoruz. Herkesin de Türkiye partisi olmasını istiyoruz. Türkiye partisi demek; Türkiye'nin tüm sorunları, Kürt sorunu, Alevi sorunu, inanç sorunu ile herkesin sorunu ile ilgilen parti Türkiye partisidir. Birileri bu sorunları görmezse Türkiye partisi olamaz" diye konuştu.

Aysel Tuğluk ise, Diyarbakır Savcılığı'nın yürüttüğü 11 dosyadan ifadesinin alındığını belirterek, "Çeşitli vesilelerle yaptığımız konuşmalardan ibaret. Hiçbir şekilde bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü sıkıntıya sokacak şeyler olmadığını ifade ettik. Bir siyasetçi olarak halkın gerçeklerini, bu sorumluluk gereğince ifade etmek zorundayız. Ahlaklı ve vicdanlı siyaset yapmanın gereği de budur. Bunu yapmaya çalıştığımızı ifade ettik. Amacımız bu sorunun en kısa sürede, acıların yaşanmadığı şekilde nasıl çözülebileceğini ifade etmekten ibaret şeyler olduğunu savcıya ifade ettik" dedi.

BDP Kongresi ile ilgili açılan soruşturmayla ilgili ise Tuğluk, "Hep yaşadığımız şeyler, yeni şeyler değil" diye karşılık verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89