• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

TSK Parolası: ADİ BAŞBAKAN!

TSK Parolası: ADİ BAŞBAKAN!
Taraf yine TSK cephesinden bir bomba haberle çaktı... İşi artık güvenlik parolalarını deşifre ettirmeye vardıran Taraf'ın iddiasına göre parola 'ADİ', işaret 'BAŞBAKAN'

Taraf'tan inanılmaz iddia:

Taraf yine TSK cephesinden bir bomba haberle çaktı... İddialarına göre bu akşam Erdek Deniz Üs ve Garnizon komutanlığında öyle bir parola söylenecek ki... İşi artık güvenlik parolalarını deşifre ettirmeye vardıran Taraf'ın iddiasına göre parola 'adi', işaret: 'Başbakan'

Askerlik yapanlar bilir. Havanın kararmasıyla birlikte gün doğumuna kadar Garnizon ve kışlalarda, nöbetçilere o gün kullanılacak parola ve işaret verilir. Amaç, yabancı kişilerin birliklere sızmasını önlemek ve gece karanlığında askerlerin birbirlerini tanımalarını sağlamaktır. Gece karanlığında muhtemel bir kazaya sebebiyet vermemek için parola ve işaret hayati önem taşır. Nöbetçi akşam karanlığında kendisine yaklaşan kişiye yüksek sesle parolayı söyleyip, karşı taraftan bunun işaretini bekler. Bu gece Balıkesir'de nöbetçi, yüksek sesle "Adi" dedikten sonra, karşı taraf "Başbakan" kelimesini kullanacak. Ortaya da "Adi Başbakan" cümlesi çıkacak. Bu haberin bugün Tarafta yer alması üzerine muhtemelen parola ve işaret değiştirilip, yenileri belirlenecek.

11860

İşaretler aylık belirleniyor

Parola ve işaretler, Garnizon Komutanlıklarının İstihbarat Daireleri tarafından aylık olarak belirleniyor. Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı da 25 Ocak 2010 tarihinde şubat ayı içerisinde tüm garnizonun kullanacağı işaret ve parolalarını gün gün belirlemiş. Erdek Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Bülent Keçeci ve İdari Üs Çavuş Çağrı Güler'in altında imzaları bulunan bu parola ve işaretler de "3700-76-10" resmi numarasıyla "Gizli" damgası vurularak tüm birliklere gönderilmiş.

Bugün kullanılacak parolanın "Adi", işaretinin ise "Başbakan" olarak belirlenmesi, T.C. Başbakanı'na resmi bir yazıyla alenen hakaret edildiğini açıkça ortaya koyuyor. Bugünkü parola ve işareti "Adi-Başbakan" olarak belirleyenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için ise yarın "Reis-Cumhur" işaret ve parolasının kullanılmasına karar vermiş.

11861

Tümamiral Kezek'in bilgisi var

Albay Keçeci tarafından belirlenen bu parola ve işaretler, Erdek Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Kezek'in bilgisine de sunulmuş. Resmi yazıda Tümamiral Kezek'e bu bilginin sunulduğu açıkça görülüyor. Tümamiral Kezek, içerisinde Başbakan'a ağır hakaretin olduğu bu parolayı iptal edip, sorumlular hakkında soruşturma açmak yerine, uygulamaya yeşil ışık yakmış.

Siyasetten spora parolalar

Şubat ayı içerisinde kullanılan ve kullanılacak olan parola ve işaretler yalnızca bunlarla sınırlı değil. Siyasetten spora birçok alanda anlamlı parola ve işaretler belirlenmiş. "Ata-Türk, Devlet-Laik, Devrim- Cumhuriyet, Misak-Milli, Milliyet-Halk" bunlardan siyasi olanları. Parolayı belirleyenler, siyasi söylemin yanı sıra futbolla ilgili sözcükleri de listeye eklemişler. Listede göze çarpan listeyi hazırlayanların Fenerbahçe'yi pek de sevmedikleri. "Kara-Kartal, Galata-saray" parola ve işaretinin yer aldığı listede Fenerbahçe için parola "Civciv", işaret ise "Fener" olarak belirlenmiş. "Yeni-Rakı", "Villa-Doluca" gibi işaret ve parolaları, "Çanak-Kale, Şanlı-Urfa, Tekir-Dağ" gibi şehir isimleri takip ediyor. Mart ayına girilmesiyle birlikte kullanılan bu işaret ve parolalar, "yakılarak-kıyılarak" imha edilecek.
Mehmet Baransu - Taraf

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89