• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 13 °C

'Tatlıses suikastini engelleyebilirlerdi'

'Tatlıses suikastini engelleyebilirlerdi'
BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Tatlıses'e suikast yapan çete, iki ay önce tesbit edilmesine rağmen müdahale edilmemiş..."

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Urfa milletvekilleri (BDP) İbrahim Binici ve Nursel Aydoğan'la birlikte geldiği Urfa'da çarpıcı açıklamalar yaptı. urfa'da BDP'yi çökertmek için Emniyet içinde bir çete oluşturulduğunu belirten Demirtaş, İbrahim Tatlıses'e saldırı planlandığının polis tarafından önceden bilindiği halde müdahale edilmediğini de ileri sürdü.

Gazetecilerle sohbetinde, aralarında BDP Urfa İl Başkanı Fatma İzol ile ilçe başkanlarının da bulunduğu 22 kişinin tutuklandığı "Urfa KCK operasyonu"nu değerlendiren Demirtaş, son üç yıl içinde Urfa’da, aralarında milletvekili seçilen İbrahim Ayhan’ın da bulunduğu birçok partili yöneticinin tutuklandığını söyledi. Urfa’da polis içinde, BDP’lilerin tutuklanmasını amaçlayan bir çete oluştuğunu iddia eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Urfa Emniyeti'nde, altını çizerek belirtiyorum, arkadaşlarımız bir çete tarafından yapılan komplolar neticesinde tutuklanmıştır. Urfa Emniyeti'nde BDP’ye karşı bir komplo çetesi kurulmuştur. Bu çete ahlâksızca bir tutum içerisinde hukuku, kanunu, vicdanı hiçe sayarak, BDP ve yöneticilerine karşı komplo hazırlamaya çalışıyor. AKP, ’BDP’yi Urfa’da bitireceksiniz’ talimatı vermiş. Emniyet bu talimatı almış durumda ve Urfa emniyetine çöreklenmiş olan bu çete BDP’nin bütün etkinliklerini, bütün çalışmalarını terörize etmeye çalışıyor. Urfa emniyetindeki çeteye buradan sesleniyorum; ’Bundan sonra sizlerle uğraşacağız, daha fazla uğraşacağız, sizin bu şehirde yaptığınız bütün pislikleri birer birer ortaya çıkaracağız; sizin bu komplolarınızın hesabını birer birer soracağız.’ Valiliğin korumasında olan bu çete bilsin ki, Urfa’da size teslim olacak tek bir BDP’li yok. Urfa Valisi’nin işi BDP ile mücadele değildir."

"Tatlıses suikastindeki çete iki ay önce tesbit edilmesine rağmen müdahale edilmemiş"

Urfalı türkücü İbrahim Tatlıses’in uğradığı silahlı saldırının kendileri ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyen Demirtaş, suikast hazırlığı yapanların olaydan iki ay önce takibe alındığı halde müdahale edilmediğini de belirtti.

Demirtaş, şunları söyledi: "Urfa’nın değerli bir evladı İbrahim Tatlıses olayını hatırlıyorsunuz. Israrla BDP ile ilişkilendirmeye çalıştılar. Ama şu gün o olayla ilgili tutuklanan BDP’li arkadaşımız cezaevinde değil, artık tahliye edilmiştir. Tek bir BDP’li Tatlıses saldırısı ile ilgili tutuklu değildir. Tümüyle bir çete İbrahim Tatlıses olayını yapmıştır ve dosyadan anlaşıldığı kadarıyla o suikast hazırlığını, girişimini yapan çete, suikasttan iki ay önce takibe alınmış; telefonları dinleniyor. Adım adım izleniyor bu çete. Tatlıses suikastı içerisinde olduğu tespit edilmesine rağmen müdahale edilmiyor. Suikastı yaptıktan sonra ancak yakalanıyor. Çetenin ifadesi alınırken Terörle Mücadele Şubesi dosyaya el koyuyor ve BDP ile dosyayı ilişkilendiriyorlar. Parti Meclisi üyesi bir arkadaşımızı tutuklayıp bu dosya ile ilişkilendirip Urfa halkının kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Seçim öncesi bunlar yaşanıyor. Şimdi ise yargılama sırasında BDP’nin olayla ilgili olmadığı, tümüyle bir çete olduğu ve o çetenin de bu suikastı yapacağının tespit edildiği anlaşılıyor. Dolaysıyla AKP iktidarının Tatlıses suikastında parmağının olduğu ortaya çıkıyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89