• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Taraf'tan yine bomba haber

Taraf'tan yine bomba haber
Taraf Genelkurmay'ın raporlarına sızmayı başardı. Kıdemli albayın hazırladığı plan ortalığı karıştıracak..

Taraf yine kamuoyunu sarsacak bir habere imza attı. Genelkurmay'ın raporunu elen geçiren gazete, şok belgeleri "AKP ve Gülen'i bitirme planı" manşetiyle duyurdu.

Buna göre Ergenekon'a misillede bulunulacak. AK Parti çökertilecek. Gülen cemaati PKK ile ilintili gösterilecek. Kurtlar Vadisi başta olmak üzere bazı diziler medyada kötü gösterilecek. İnternete düşen ses kayıtları irticacıların işiymiş gibi gösterilecek.

Taraf'tan Mehmet Baransun imzalı habere göre Nisan 2009 tarihli belge yeni Ergenekon iddiananesine girecek. Haberde Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı planın Ergenekon sanığının ofisinde bulunmasına dikkat çekildi.

İşte Taraf'ın ele geçirdiği ve tam sayfa gördğü o rapordan ayrıntılar:

Genelkurmay Harekat Başkanlığı için hazırlanan plandan: Hükümet ve Gülen grubu şeriat istiyor, desteklerini kıralım, faaliyetlerine son verelim

1-  AKP İÇİNDEKİ AJANLAR HAREKETE GEÇİRİLECEK

Planın son bölümü AKP'nin parçalanmasına dönük şu çarpıcı cümle ile bitiyor: AKP mensubu kilit haberleşmecilere kamuoyuna çelişkili açıklamalar yaptırılarak, parti-hükümet içerisinde ciddi anlık ve bölünmeler yaşanıyormuş şeklinde algılanması sağlanacaktır.

2-  ERGENEKON SANIĞI OLAN SUBAYLAR SAVUNULACAK

Ergenekon Davası'nda sanık konumundaki emekli ya da muvazzaf askerlere sahip çıkılacağı belirtilen planda "Sözkonusu TSK personelinin masum olduğu, irticayla etkin şekilde mücadele ettikleri için üzerine atıldığı şeklinde haberler yaptırılarak hassasiyet sağlanacak" deniyor.

3-  MİLLİYETÇİ PARTİLERİN TABANI GENİŞLETİLECEK

Ermenistan ve Yunanistan ile ilişkilere de değinen planda, iki ülke ile ilgili kamuoyunda tepki uyandırılacak haberlere yazılı ve görsel medyada sürekli yer verilmesi hedefleniyor. Amaç şöyle anlatılıyor: Milliyetçi partilerin bu şekilde tabanı genişletilmeli. AKP, kamuoyunda zora düşmeli...

4-  KURTLAR VADİSİNİN İMAJI KİRLETİLECEK

Ordunun eylem planında Kurtlar Vadisi, Kollama ve Tek Türkiye benzeri dizilerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiği ifade ediliyor: "Bu dizilerr hakkında olumsuz haberler yaptırılarak her üçünün de kamuoyunga güvrenilirliğinin yitirilmesi sağlanmalıdır."

PLAN ERGENEKON SANIĞININ OFİSİNDE BULUNDU

Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı plan, Psikolojik Harp Dairesi'nin yeni adı olan Genelkurmay Harekât Başkanlığı 3'üncü Destek Şube Müdürlüğü'nde hazırlanmış.

GÖKTAŞ'IN AVUKATIYDI

Plan Ergenekon'da tutuklanan Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirildi. Emekli yüzbaşı Öztürk, Devlet Üstün Hizmet Madalyası'm iade etmesiyle gündeme gelmişti.

İRTİCAYLA MÜCADELE EYLEM PLANI

Deniz Kurmay Albay Çiçek imzalı, "gizli" ibareli "İrticayla Mücadele Eylem Planı," hükümeti ve Fethullah Gülen cemaatinin, başta ordu içindekiler olmak üzere, bütün mensuplarını hedef alıyor.

'İSLAM DEVLETİ KURACAKLAR' İDDİASI

Plan "İcra" bölümünde şöyle deniyor: Laik düzeni yıkıp İslam devleti kurma hayalindeki AKP hükümeti ve Gülen grubu başta, dinî oluşumların faaliyetlerine son vermek için çalışılacaktır.

ERGENEKON DAVASINA MİSİLLEME

Dört sayfalık planın "Durum" bölümünde, "Ergenekon adı altında, TSK'ya büyük emeği geçmiş emekli ve muvazzaf askerî personel yersiz ithamlarla lekelenmektedir" saptaması var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89