• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Taksim'de Dersim protestosu

Taksim'de Dersim protestosu
Beyoğlu’nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri, Dersim olaylarının siyasi sorumlusu olarak gösterdikleri Cumhuriyet Halk Partisi’ni protesto etti.

Beyoğlu’nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri, Dersim olaylarının siyasi sorumlusu olarak gösterdikleri Cumhuriyet Halk Partisi’ni protesto etti. Aralarında bazı BDP’li milletvekillerinin de bulunduğu grup Tünel Meydanı’ndan Taksim’e yürüyerek CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Binadan karanfiller atan CHP’liler grup tarafından yuhalandı. 

Dersim Gazetesi, Alibeyköy-Eyüp Dersimliler Derneği, İstanbul Pertekliler Derneği, Munzur Çevre Derneği, Munzur Kültür Derneği ve Seyit Rıza İnisiyatifi üyesi yaklaşık yüz kişilik grup, Dersim olaylarının sorumlusu olarak gösterdikleri CHP’yi protesto etmek için Tünel Meydanı’nda toplandı. 

Katil Devlet’ , ‘Unutmadık unutmayacağız’ yazılı pankart açan grup İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. ‘38 sürüyor Dersim direniyor’ , ‘Seyit Rıza yaşıyor savaşıyor’ , ‘Katil Devlet katil CHP’ , ‘Zulme boyun eğmeyeceğiz’ , ‘Mezar yerleri açıklansın’ , ‘Dersim halkından özür dilensin’ , ‘İşte katiller işte faşistler’ şeklinde sloganlar atan gruba bazı BDP’li Milletvekileri de destek verdi. 

Taksim’de bulunan CHP Beyoğlu İlçe binası önüne gelen grubu partiler camdan karanfiller atarak karşıladı. CHP’den çiçek atıldığını gören grup, CHP’lileri yuhalayarak karşılık verdi. 

CHP binası önünde bir basın açıklaması yapan Sema Gül, Dersim olaylarının tarihçesini anlattı. Dersim katliamının 74. Yılında kaybedilen insanları anmak için bir araya geldiklerini belirten Gül, “Dersim 37-38’in sorumlusu CHP’dir, devlettir. Başta Atatürk olmak üzere İnönü’den, Celal Bayar’a o dönemin tüm yöneticileri yaşananların sorumlusudur. Onur Öymen’in itiraf ettiği gerçek, Kılıçdaroğlu’nun CHP Başkanı olması ile değişmez. Tuncelili olmakla övünen Kılıçdaroğlu kendi geçmişi olan Dersim 37-38 ile yüzleşmeden, partisinin ve devletin katliamdaki sorumluluğunu kabul etmeden bizler tarafından Dersimli olarak kabul edilmeyecektir.” Şeklinde konuştu. 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Hüseyin Akgün’ün samimiyse CHP’den istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Gül, “Bizler geçmişte yaşanan bu katliamla yüzleşilerek tüm sonuçları ile ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.” dedi. 

Grup basın açıklamasının ardından CHP ilçe binası önüne siyah çelenk bırakarak olaysız dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89