• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Suzan bölünmüyor da Zozan neden bölsün?

Suzan bölünmüyor da Zozan neden bölsün?
Bakan Ergün, demokratik açılım eleştirilerine yönelik olarak "Çocuğun adını suzan koyunca ülke bölünmüyor da zozan koyunca neden bölünüyor?" dedi.

Van'daki gezilerini sürdüren Bakan Ergün, demokratik açılım eleştirilerine yönelik olarak "Çocuğun adını suzan koyunca ülke bölünmüyor da zozan koyunca neden bölünüyor?" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, demokratik açılım süreciyle ilgili olarak, "Eskiden çocuğuna isim bile vermek serbest değildi. Çocuğuna Zozan ismini vermek istersen 'yasak' kelimesiyle karşılaşırdı. Ya Suzan oluyor da Zozan neden olmuyor?" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Van'daki gezilerini sürdürüyor. Öğle yemeğinden sonra AK Parti'ye geçen Bakan Ergün, partililerle bir araya geldi. Burada partililere seslenen Bakan Ergün, kendilerinden önceki hükümetlerin tek renk ve tek ses istediğini kaydederek, "Ama başarılı olamadılar. Sadece kendi toplumlarına kötülük ettiler. Bu kabul edilemezdi. Çünkü bu konuda bizim insanlarımız sorunlar yaşadı. Biz bu sorunların bir kısmını demokrasi insan hakları ve özgürlükler içerisinde çözüme kavuşturduk ve kavuşturmaya devam edeceğiz. Bizim ülkemizde hiç bir Allah'ın kulu hiç bir vatandaşımız etnik veya dini farklılığı nedeniyle sorun yaşamasın istiyoruz" diye konuştu.

Önceden Kürtlerin varlığının bile inkar edildiğini dile getiren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Şimdi Van'dayız, Kürt vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı illerden birisi. Ama eskiden diyorduk vallahi Türkiye'de Kürt yoktur, siz kendinizi Kürt sanıyorsunuz. Kitaplara girmiş kendini Kürt sananlar. Böyle bir şey olur mu? İnsanın kendi ırkını seçme şansı var mı? İnsanı kendi etnik yapısından dilinden dolayı baskı altına alan anlayış nasıl bir anlayış olabilir? Bir genel başkanımız Kürt diyemediği için

Kürtçe konuşan vatandaşlarımız diyor peki bu adam neden Kürtçe konuşuyor? İnadına mı? Demek ki Kürt ki Kürtçe konuşuyor. Bunu demekte bir mahsur yok. Devlet yöneticisinin de 'Evet kardeşim sen Kürtsün bu ülkenin sahiplerinden birisin' demesi lazım" şeklinde konuştu.

Resmi dil ile anadilin birbirine karıştırılmaması gerektiğini anlatan Bakan Ergün, "Resmi dil başka anadil başka bir şey. Bütün ülkelerin resmi dili var. Fakat bu bir dayatma konusu değil. Bu birlikte yaşamanın, ortak kuralları etrafında buluşmanın gereğidir. Yoksa kimsenin kendi anadilini başkasına dayatması gibi bir durumu kabul edemeyiz. Bu konuda sorun yaşıyordu vatandaşımız biz dedik ki yaşamasın. Bir anne babanın çocuğuna Kürtçe isim vermesi bile yasaktı. Öyle çocuğuna her ismi koyamazdın. 'Bize istiyorsak liste var ona göre koyabilirsin' gibisinden bir durum söz konusuydu. Mesela Zozan koyamazsın, neden? Yasak çünkü. Neden yasak? Bunu koyarsan memleket bölünür. Ya kardeşim Suzan koyunca ülke bölünmüyor da Zozan koyunca neden bölünüyor?" dedi.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, lokum fabrikası ile tekstil atölyesini gezdi. Tekstil atölyesi çıkışında Bakan Ergün'ün yanına gelen İrfan Yılmaz isimli bir işletmeci İŞGEM için bir müfettiş görevlendirilmesini istedi.

İŞGEM ziyaretinin ardından Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Bakan Ergün, burada mukavva ve çorap fabrikalarını gezdi. Daha sonra beraberindekilerle birlikte Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Ergün, buradan da Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (VATSO) geçti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89