• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Sur’a giden CHP heyeti: Bölgede savaş hukuku dahi uygulanmıyor

Sur’a giden CHP heyeti: Bölgede savaş hukuku dahi uygulanmıyor
CHP'den Diyarbakır Sur'a incelemelerde bulunmaya giden 100 kişilik heyette yer alan İstanbul Milletvekili Selina Doğan, bölgede savaş hukukunun dahi uygulanmadığını söyledi.

CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan ise ana akım medya tarafından bölgeye yönelik gerçeği yansıtmayan haberlerin servis edildiğini belirtti.

DİHA’nın haberine göre Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 56 gündür süren sokağa çıkma yasağında yaşananları yerinde görmek için yaklaşık 100 kişi ile Diyarbakır’a giden CHP heyeti, Sur’da yaşananları değerlendirdi.

Gözlemlerini aktaran CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, bölgede savaş hukukunun dahi uygulanmadığını vurgulayarak, bölgede yaşanan ihlalleri daha yüksek sesle dile getireceklerini belirtti. İnsanların artık Türkiye’ye olan aidiyet bağlarının koptuğu bir noktada olduklarının altını çizen Doğan, bu bağın daha fazla kopmaması için partilerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

“Bölgeye uluslararası bir gözlemci heyet gelmeli”

Bunun sadece bölgedeki halkın zararına değil, Türkiye’de yaşayan tüm kesimlerin zararına olacağını ve artık demokratik taleplerin tartışılması gerektiğini savunan Doğan, “Demokratik kurumları işler hale getirecek, insanların kültürel haklarının korunmasını sağlayacak, ifade özgürlüğünün önünü açacak, ana dilde eğitime erişim hakkının önünü açacak her türlü yasal düzenleme konusunda CHP tartışmaya desteğini sunmaya hazırdır” dedi.

Uluslararası kamuoyunun bölgede yaşananlara dönük gözlemci bir heyet göndermesini ve burada yaşananları raporlayıp dünyaya duyurmasını isteyen Doğan, insanların yaşam hakkının korunmadığına, cenazelerin günlerce sokakta bekletildiğine, hayvanlara yem edildiğine vurgu yaparak, bunların yerinde incelenmesi gerektiğini ifade etti.

“Medya gerçeği göstermiyor”

CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan ise ana akım medya tarafından bölgeye yönelik gerçeği yansıtmayan haberlerin servis edildiğini savundu. Bu nedenle bölgeye yönelik batı illerinde oluşan algının kırılması için görev üstlendiklerini ve bu çerçevede yaşananları yerinde görmek için Diyarbakır’a geldiklerini ifade eden Babacan, “Burada devletin halka çok yanlış uygulamaları var. Mutlaka buna bir çözüm olması gerekir. Parlamentoda Kürt halkının sorunlarının çözüme kavuşturulması gerekiyor. Halkın yaşadıkları çok büyük acılar var. Bu acıları sona erdirmek gerekiyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89