• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 4 °C

SP'den CHP'ye ziyaret

SP'den CHP'ye ziyaret
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve parti yöneticileri CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i ziyaret etti.

Tekin görüşmeyle ilgili olarak il başkanlarının görüş alışverişinde bulunması gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ''Eğer milletvekillerinin iradesi, partilerin genel başkanlarının cebindeyse 'burada demokrasi işliyor, demokratik bir yöntemle Anayasa'yı değiştireceğiz' demek büyük bir hayaldir'' dedi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından bir açıklama yapan Tekin, her siyasi partinin İstanbul il başkanlarının görüş alışverişinde bulunması gerektiğini ancak şu ana kadar bu zemini yakalayamadıklarını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu gergin ortamda vatandaşların sağduyulu davrandığını ve siyasetçiler gibi düşünmediğini anlatan Tekin, ''Bu gerginliğin sorumlusu biraz da iktidar. Oysa diğer ülkelere baktığınızda gerginliği muhalefet yaratır'' dedi.

Tekin, 27 yıllık süreçte her siyasi partinin ''12 Eylül Anayasası''nı değiştirme sözünü verdiğini ancak iktidar olduktan sonra bu vaadini unuttuğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye kesinlikle mevcut Anayasa ile yönetilebilecek bir ülke değil. 12 Eylül Anayasası'nın değişmesini en çok arzu eden biziz. Çünkü bu konuda sıkıntı çekmiş partilerden biriyiz. Partiler kapatıldı, parti yöneticilerimiz suçları olmaksızın cezaevinde yattı, siyaset yasakları geldi. Bunlardan kurtulmak Türk siyasetinin işidir. İktidar 8 yıldır iktidar ama seçime 6-7 ay kala Anayasa değişikliği akıllarına geldi. Bu da olumlu. 3 madde dışında CHP olarak Anayasa değişikliğinin geçmesinden yanayız.''

Yeni Anayasa çalışmalarının olası bir iktidar değişikliğinde son yıllarda yaşanan olumsuzluklardan sorumlu tutulmamak için hazırlandığını savunan Tekin, şunları kaydetti:

''Bu parlamento işlevini kaybetmiştir. Mümkünse yeni seçimde, yeni parlamentoda Türkiye'nin ilk yapacağı iş, derhal yeni Anayasa değişikliğidir. Bir parlamento düşünün 300 küsur milletvekilinin imzası partilerin grup başkanlarının cebinde. Bu parlamentoya bağımsız parlamento diyebilir miyiz? Bu her siyasi parti için geçerli, sadece AKP için değil. Eğer milletvekillerinin iradesi, partilerin genel başkanlarının cebindeyse 'burada demokrasi işliyor, demokratik bir yöntemle Anayasa'yı değiştireceğiz' demek büyük bir hayaldir.''

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Erol Erdoğan da İstanbul'daki siyasi partilerin il başkanlarının zaman zaman bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayacak ortam oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, İstanbul'un, bu birlikteliği, kaynaşmayı, hoşgörü ve uzlaşı ortamını hak eden bir şehir olduğunu belirtti.

Anayasa değişikliği konusunda partilerinin genel başkanı Numan Kurtulmuş'un Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a verdiği dosyaları İstanbul'da siyasi parti il başkanları, medya mensupları ve sivil toplum kuruluşlarına ilettiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'deki siyasetin normalleşmesiyle ilgili beklentimiz var. Bu Anayasa meselesi de aslında Türkiye'deki siyasetin normalleşmesi için çok iyi bir araç. Türkiye'de siyaset normalleşirse birçok hususun yargı dahil, milletimizin ve ülkemizin yararına olacağını düşünüyoruz. Türkiye'de birçok sorunun altında çok yüksek gerilim üzerinde siyasetin yapılıyor olmasının etkisi var.''

Erdoğan, Kurtulmuş'un Anayasa değişikliğinde referanduma destek vereceklerini söylediğini de hatırlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89