• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 12 °C

Skandal afiş CHP'yi karıştırdı

Skandal afiş CHP'yi karıştırdı
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesine yol açan rahibe afişi skandalı, İstanbul örgütünü karıştırdı. İl Başkanı Şimşek çok öfkeli...

 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu özür dilemek zorunda bırakan rahibe afişinin CHP içinde yarattığı sıkıntı büyüyor. Afişi bastıran CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, afişin "İl başkanlığının bilgisi dahilinde" hazırlandığını iddia etti.

Değirmenci'nin bu sözlerine İl Başkanı Berhan Şimşek'ten çok sert bir cevap geldi. Değirmenci'ye, "İşgüzarlık yapıyor. Rezaletine suç ortağı arıyor" sözleriyle çıkışan Şimşek, "Bilgi dahilinde yapılmışsa, o zaman kamuoyuna açıklama yapıp, savcılığa niye suç duyurusunda bulundum?" sorusunu yöneltti.

Genel Merkez de konuyla ilgili olarak parti içinde soruşturma başlattı ve sorumluluların cezalandırılacağını açıkladı. Ancak, bu açıklama, İstanbul örgütündeki tartışmayı engellemedi. Afişleri hazırladığı ortaya çıkan belediye başkanı Mustafa Değirmenci, günlerdir süren suskunluğunu bozdu. Gerçekgündem'in haberine göre CHP liderini arayan Değirmenci, “İstanbul il yönetimi ile Avcılar ilçe yönetiminin bilgisi dahilinde ve talebiyle” bu afişin bastırıldığını söyledi.

REZALETİNE SUÇ ORTAĞI ARIYOR

Belediye Başkanının bu açıklaması İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'i öfkelendirdi. Söz konusu afişlerle ilgili en ufak bir dahlinin bulunmadığını söyleyen Şimşek internethaber'e şunları söyledi:

”Yaptığımız çalışmalar ortada. Afişler, broşürler, fotoğraflar. Bunların hepsini ortak bir akılla birlikte hazırladık. Belediye başkanının yaptığı disiplinsizlik ve işgüzarlık. Kendini kurtarmak için bu açıklamaları yapıyor. Rezaletine suç ortağı aramaya çalışıyor. Yakışıksız buluyorum. O afişlerin üzerinde bir logo var mı? Biz yapsak onay versek il başkanlığı logomuz olur. Bir provokasyondur bu.”

BİR GRAMLIK TERLERİ YOK

Afişler ortaya çıktıktan sonra “Bunlar bize ait değil” diyerek yaptığı basın toplantısını ve hemen ardından suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Şimşek, “Partinin yetkili organları harekete geçti. Sabahtan akşama burada çok büyük bir çalışma yürütüyoruz. Bu çabada bir gramlık terleri yok. Her hafta Bulgaristan gezileri yapıyorlar. Genel başkanın ciddiye alacağını düşünmüyorum. Kendisine suç ortağı arıyor. Ciddiye almıyorum, Ciddiye alınacağını düşünmüyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” dedi.

5 KEZ ARADIM ULAŞAMADIM

Merak edilen sorulardan biri de tartışmalı afiş ortaya çıktıktan sonra belediye başkanı ile Şimşek arasında bir görüşme olup olmadığıydı. Şimşek bu yöndeki sorumuza şu yanıtı verdi:

“Sayın Değirmenci’yi 5 kez aradım. Telefonuna mesajlar bıraktım. Bugüne kadar hala görüşebilmiş değilim. Parti yürüyor, il örgütü yürüyor. Ama birileri bu yürüyüşü durdurmaya çalışıyor. Kimse kişisel hırslarını partinin önüne geçiremez. Amacımız partimizin başarısı, ülkemizin geleceğidir. Ülkemizin değerleri ile tanışık biriyim. Böyle bir yanlış yapmayız. Burada işgüzarlık söz konusu."

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89