• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Sırrı Sakık, Seyit Rıza'yı anlatırken ağladı

Sırrı Sakık, Seyit Rıza'yı anlatırken ağladı
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, partisinin il başkanlığı kongresinde Seyit Rıza'nın idamını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

BDP Muş İl Başkanlığı 1. olağan kongresi yapıldı. Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye BDP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Demir Çelik, BDP'li Belediye başkanları ile partililer katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan BDP Milletvekili Demir Çelik, Van depremine değindi. Depremde devletin kurumlarının sınıfta kaldığını iddia eden Demir Çelik, "Türkiye, dünyanın en büyük 17'inci ekonomisine sahip. Eğer isteselerdi Van'ı bir ayda tekrar düzeltebilirlerdi. Çünkü çok zengin bir ülkeyiz ve bu zenginliği maalesef Kürt bölgeleri için kullanmıyoruz. Van depreminden dolayı kentten 500 bin dolayında insanımız göç etmiş ve devlet buna göz yummuştur." dedi.

Daha sonra konuşan BDP Milletvekili Sırrı Sakık ise Dersim olaylarına değindi. Başbakan'ın özür dilemesinin erdemlik olduğunu ifade eden Sakık, şöyle devam etti: "Başbakanın Dersim Olayları'yla ilgili özür dilemesi büyük bir erdemliktir. Dersimle yüzleşelim, Şeyh Sait isyanıyla da yüzleşelim, Said-i Nursi'nin ölümüyle yüzleşelim. İlk önce gelin 1990'larda olup biten faili meçhul cinayetlerle yüzleşelim. Bunu mecliste söyledim. Dersim'deki katliam Muş'ta da yaşandı. Altınova beldesinde bir ailenin soykırımı gerçekleştirildi. Gelin ilk önce onunla yüzleşelim. O dönemin katillerinin adını verdim. Ama sen 14 yıl önce olan olayla yüzleşmiyorsun, 1938'le yüzleşiyorsun. Bu bir sahtekârlıktır. Eğer 1938 ile yüzleşseydik, 1915 Ermeni katliamıyla yüzleşmiş olsaydık bugün bu olaylar yaşanmazdı."

SAKIK SEYİT RIZA'NIN İDAM EDİLMESİNİ ANLATIRKEN AĞLADI

Seyit Rıza'nın idamını gözyaşlarıyla anlatan Sakık şunları kaydetti: "Seyit Rıza'yı gözaltına alıp tutukladıkları zaman alelacele bir mahkeme kuruldu. Seyit Rıza 76 yaşındaydı, oğlu da 17 yaşındaydı. Yasalara göre Seyit Rıza yaşlı olduğu için idam edilemez. Oğlu küçük olduğu için idam edilemez. Seyit Rıza'nın yaşını 10 yaş küçültüyorlar, oğlunun da büyütüyorlar. Sonra Seyit Rıza'ya dönüp 'seni idam edeceğiz, son sözün nedir' diyorlar. O da cebindeki parayı ve saatinin oğluna verilmesini istedi. Oğlunun da idam edileceğini söylüyorlar. O zaman Seyit Rıza evlat acısını bildiği için evladının kendisinden sonra idam edilmesini istiyor. Ama zalimler ilk önce Hüseyin'i asıyorlar. Seyit Rıza sonra idam sehpasına çıkıyor, cellada gerek kalmadan kürsüyü tekmeliyor."

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede, yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89