• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Şimşek'in düğününe kabine şahit!

Şimşek'in düğününe kabine şahit!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mimar Esra Kara ile Ankara Rixos Otel'de düzenlenen nikâh töreniyle evlendi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in nikâh törenine 'üç çocuk' esprisi damgasını vurdu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mimar Esra Kara ile Ankara Rixos Otel'de düzenlenen nikâh töreniyle evlendi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı törende gelin ve damadın nikâh şahitliğini TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 20.30'da kıydığı nikâh basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

10171

Törene, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eşi, Devlet Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve eşi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve eşi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve eşi, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti genel başkan yardımcıları ile parti yöneticileri, üst düzey bürokratlar, işadamları ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Edinilen bilgiye göre nikâha yaklaşık bin kişi katıldı. Nikâh töreninde protokol gereği evlilik cüzdanını TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in vermesi gerekirken Şahin, kabine üyesi olması sebebiyle cüzdanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vermesinin daha doğru olacağını belirtti. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan da evlilik cüzdanını gelin Esra Şimşek'e verdi.

Evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu ve karşılıklı anlayış gerektirdiğini ifade eden Erdoğan, çifte, mutluluklar diledi. Daha sonra Maliye Bakanı Şimşek ve eşi, aile üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi ve törene katılanların tebriklerini kabul etti. Nikâhın ardından bir kokteyl verilirken, davetlilere üstünde beyaz çiçeklerin bulunduğu nikâh şekeri dağıtıldı. Batman ve Gaziantep'ten çok sayıda davetlinin katıldığı düğünde takı töreni yapılmazken hediyeler bir sandıkta toplandı. Nikâhta Gaziantepli davetliler yöreye özgü, yah ve zılgıt çektiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89