• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Silopi karıştı... BDP'li vekil yaralı

Silopi karıştı... BDP'li vekil yaralı
Silopi'de, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan ile BDP'li belediye başkanlarının bulunduğu grup, Habur Sınır Kapısı'na doğru yürümek istedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Habur Sınır Kapısı'na doğru yürümek isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır yaralandı.

Silopi'de, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan ile BDP'li belediye başkanlarının bulunduğu grup, Habur Sınır Kapısı'na doğru yürümek istedi.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, dağılmaları uyarısında bulunmasına rağmen yürüyüşe devam etmek istedi.

15810

Bunun üzerine güvenlik güçleri, gruba müdahale etti.

Göstericiler arasından bir grubun taşla karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri, grubu dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.

Çıkan arbedede milletvekili Sevahir Bayındır yaralandı.

Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayındır'ın bacağında sol femur boyun kırığı oluştuğu, bu nedenle yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Mardin'e gönderildiği, buradan da ambulans uçakla Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

15807

TBMM'de gündeme geldi

Sevahir Bayındır'ın durumu TBMM Genel Kurulu'nda da gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmeler sırasında söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Sevahir Bayındır'ın da aralarında bulunduğu bir grup partilinin, Silopi'de açıklama yaparken, saldırıya uğradığını, Bayındır'ın kalçasının kırıldığını iddia etti.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da 2. madde üzerinde yaptığı konuşmada, Birdal'ın bu açıklamasına rağmen Meclis Başkanvekilinin ve milletvekillerinin geçmiş olsun dileğinde bulunmadığını belirterek, buna isyan ettiklerini ifade etti.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani'nin, Türkiye ziyaretine işaret eden Sakık, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Irak'a yaptığı bir ziyaret sırasında Barzani ile çekilmiş bir fotoğrafını gösterdi.

Sakık, "Davutoğlu, Barzani duruyor. Türk bayrağı, Irak bayrağı ve Kürt Federal Meclisinin bayrağı var. Bugün davet ediyorsunuz, Türk bayrağını koyuyorsunuz ama oranın bayrağı konulmuyor. Uluslararası arenada mahkum olan Sudan Devlet Başkanı, devlet protokolüyle karşılanıyor" diye konuştu.

Sakık'ın konuşmasından sonra birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, TBMM'nin, milletvekillerine yapılan her türlü saldırıyı her zaman kınadığı gibi bunu da kınadığını ifade etti.

Konuyu daha ayrıntılı öğrendikten sonra açıklama yapmak istediğini söyleyen Mumcu'ya, Birdal, kendilerine itibarın olup olmadığını sordu. Mumcu, TBMM'nin, milletvekillerine yapılan saldırıyı görmezden gelemeyeceğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89