• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 4 °C

Sezgin Tanrıkulu çok kızdı!

Sezgin Tanrıkulu çok kızdı!
Tanrıkulu, parti genel merkezi girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Partisinin, ölümlerden üzüntü duyduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'daki CHP seçim bürosunun, ''kepenk kapatma eylemi'' dolayısıyla kapatılması ile ilgili olarak ''Bunun üzerinden CHP'yi vurmaya çalışmak ahlaksızlıktır. AKP'nin yaptığı da budur, ahlaksızlıktır'' dedi.

Tanrıkulu, parti genel merkezi girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Partisinin, ölümlerden üzüntü duyduğunu belirten Tanrıkulu, sorunların, barış ve uzlaşı içeresinde çözümünden yana olduklarını söyledi.

CHP'nin seçim bildirgesiyle Türkiye'nin bu temel sorununa en somut öneriler getiren bir siyasal çizgiye ve bildirgeye sahip olduğunu savunan Tanrıkulu, ''Biz, öncelikle Türkiye'de hiçbir yurttaşımızın ölümünü istemiyoruz ve ölümlerin son bulmasını istiyoruz'' dedi. Tanrıkulu, şöyle konuştu:

''Bugün gazetelere yansıyan ve bazı gazetelerin de manşete taşıdığı haberden de anlaşılıyor ki anlaşılan AKP, Türkiye'de ölümlerden medet ummakta bu seçimde. AKP, şiddeti tırmandırarak Türkiye'deki milliyetçi oylara oynayarak başka bir seçim hesabı içerisindedir. Ben buradan AKP'yi uyarıyorum: AKP, şiddete son vererek ve şiddetten medet ummayarak bu seçim kampanyasını yürütmek durumundadır. Eğer ölümler bugün bu noktaya gelmişse 9 yıldır iktidar olan AKP'nin bu soruna gerçekçi çözüm getirmemesi dolayısıyladır. Dolayısıyla da AKP'nin bir an önce bu sorunu kutuplaştırmadan ayrıştırmadan çözmesi gerekmektedir ve AKP'nin de seçim bildirgesinde bu sorunla ilgili olarak ne yapmak istediğini de ortaya koyması gerekmektedir.

Diyarbakır'da dün itibarıyla her taraf ama her taraf, neredeyse karakollar bile kepenk indirmiştir. Bütün bankalar, kepenk indirmişti. AKP, ilk önce kendi seçim bürolarının güvenliğini sağlasın, karakolların ve bankaların güvenliğini sağlasın, yapması gereken budur. Bunun üzerinden CHP'yi vurmaya çalışmak ahlaksızlıktır. AKP'nin yaptığı da budur, ahlaksızlıktır. Başka hiçbir şey değildir.''

Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ise Diyarbakır'da her yer kapalıyken seçim bürosunun tek başına açık olmasının bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti. Batum, ''CHP, PKK için yas tutmaz. Bu, bir amaçla çıkartılmış bir propagandadır'' dedi.

Batum, ''Dolayısıyla burada söylenenlerin pek önemi olmadığını düşünüyorum. Gerçek şudur: Her taraf kapalı olduğu için seçim bürosunu açmanın da anlamsız olduğunu düşündüğü için o da kapatmıştır. CHP olarak tavrımız, o kadar net ki ve bundan dolayı o kadar büyük sıkıntılar yaşadık ki bu, Türkiye'de bir genel bir yanlış yönlendirme propagandasının bir sonucu diye düşünüyorum'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89