• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Sezai Temelli yanlış anlaşılmış!

Sezai Temelli yanlış anlaşılmış!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eleştirilerine karşılık, "Özeleştiri vermeyeceğiz" ifadeleri tepki toplayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, o sözlerine açıklık getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, geçtiğimiz günlerde Yol Tv'de katıldığı programda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 'ın eleştirilerine yanıt verdi. Temelli, Demirtaş'ın eleştiri yönteminin yanlış olduğunu belirterek, "özeleştiri vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. Temelli'nin Demirtaş'a yönelik bu sözleri  tepkilere neden oldu. Yanlış anlaşıldığını savunan Temelli, yaptığı yazılı açıklamada, "Zindandaki yoldaşlarımızın özgürlüğünü sağlayamadığımızdan dolayı özeleştiri borcumuz vardır." ifadelerini kullandı.

Temelli'nin açıklaması şöyle: 

Dün bir televizyon kanalında yaptığım konuşma yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. “Özeleştiri vermeyeceğiz” şeklinde haberler paylaşılmıştır.

Söz konusu yayında kastetmek istediğim şudur: “Bizler özeleştiriyi basın veya sosyal medya üzerinden değil, halkımıza, yoldaşlarımıza ve yetkili kurullarımıza veririz.” Nitekim özgürlük ve demokrasi mücadelemiz nihai zafere ulaşmadığı sürece halkımıza karşı her zaman mahcup ve özeleştiri pozisyonunda olacağız.

Eleştiri ve özeleştiri partimizin temel ilkelerinden biridir. Bizler özeleştiriyi, barışı getiremediğimiz için evlatları toprağa düşen annelere vereceğiz. Sayın Öcalan’a uygulanan tecridi kıramadığımız için, zindandaki yoldaşlarımızın özgürlüğünü sağlayamadığımızdan dolayı özeleştiri borcumuz vardır. Faşizmin kurumsallaşmasının önüne geçemediğimiz için tüm topluma karşı özeleştiri borcumuz bulunmaktadır. Ortak vatanımıza barışı ve özgürlüğü getiremediğimiz için halkımıza karşı özeleştiri vermemiz gerektiğinin farkındayız.

Eleştiri ve özeleştiri ilkemiz çerçevesinde seçim çalışmaları hakkında siyasal değerlendirmeler; örgütlülük düzeyine ve çıkan sonuçlara ilişkin il raporları değerlendirmeleri yapılmıştır. Bu değerlendirmeler ekseninde eksik ve yetersiz kaldığımız hususlara ilişkin tartışmalar yürütülmüş ve 24 Haziran Seçimlerinin Genel Durum Raporu hazırlanmıştır.

Eksikliklerimizi görerek, ileriye dönük daha güçlü bir mücadeleyi esas alacağımızın bütün halkımız, dostlarımız ve yoldaşlarımız tarafından bilinmesini isteriz.

Diğer taraftan Sayın Demirtaş’ın mektubunu değerlendirdik ve kendisiyle değerlendirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Sayın Demirtaş ile faşizme karşı omuz omuza birlikte mücadele verdik.

Biz eleştiri ve özeleştiri sayesinde yol alan bir partiyiz. Önceliğimiz, başta Sayın Demirtaş olmak üzere rehin tutulan tüm arkadaşlarımızın özgürlüğünü sağlamaktır.

Sadece parlamentoda değil asıl geldiğimiz yer olan sokak ve meydanlarda halkımız ile omuz omuza mücadele yürütmek asli vazifemizdir. Halkımızın yıllarca büyük emek ve bedel ile yarattığı değerlere ve özgürlük amentüsüne her daim bağlı kalacağımız çok açıktır.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 10 Ağustos’ta yayınlanan makalesinde “HDP tatil havasından çıkıp sahaya inmeli” demişti. Demirtaş makalesinin devamında “Halka öncülük etmesi beklenen kesimler daha cesur ve kararlı bir duruş sergilemeli” diyen Demirtaş, “Kendine karşı korumacı yaklaşımlarla, faşizm ile örtülü uzlaşma arayışıyla halka öncülük yapılamaz” ifadelerini kullanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89