• BIST 9882.79
  • Altın 3364.057
  • Dolar 36.047
  • Euro 37.2662
  • İstanbul 3 °C
  • Diyarbakır 3 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 6 °C
  • Berlin 3 °C

Şerafettin Elçi KADEP'e döndü

Şerafettin Elçi KADEP'e döndü
Şerafettin Elçi, seçim öncesinde genel başkanlığını bıraktığı Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP)'ne geri döndü.

Emek Demokrasi ve Barış Bloğu'nun listesinden milletvekili seçilen Şerafettin Elçi, seçim öncesinde genel başkanlığını bıraktığı Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP)'ne geri döndü.

Şerafettin Elçi'nin daha önce genel başkanı olduğu KADEP'e dönmesiyle parti, bir milletvekiliyle 5'inci parti olarak Meclis'te yerini aldı. KADEP Genel Başkanı Elçi, Emek Demokrasi ve Barış Bloğu'ndan bağımsız milletvekili adayı olmak için partisinin genel başkanlığından istifa etmişti. Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçildikten sonra, Meclis'i boykot eden BDP ile birlikte hareket etmişti.

1 Ekim'de Boykot'u bitiren BDP, 29 vekille grup kurdu. Elçi ise yeniden KADEP'in başına geçti. Böylece bir milletvekiline sahip KADEP; AK Parti, CHP, MHP, BDP'nin ardından Meclis'te 5. parti oldu.

Meclisteki sandalye dağılımı şöyle:

AKP 327
CHP 135
MHP 52
BDP 29
KADEP 1
BAĞIMSIZ 6

TOPLAM 550

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89