• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Selim Sadak: Özür dilemek neye yarar

Selim Sadak: Özür dilemek neye yarar
PKK’nın dört genç kadını öldürmesine BDP’den en sert tepkiyi Siirt Belediye Başkanı Sadak verdi.

PKK’nın Siirt’te düzenlediği saldırıda dört genç kadının yaşamlarını yitirmelerine BDP çevrelerinden en sert tepkiyi Belediye Başkanı Selim Sadak gösterdi. Sadak, olayın ardından “Yanlışlıkla vurduk. Özür dileriz” açıklaması yapan PKK’ya “Özür dilemek erdemdir, kabul. Ama bu ailelerin acısını hafifletmiyor ki. O kızlarımızın tek suçu özgürce dışarıda yemek yemek istemeleriydi” dedi. Sadak, PKK’nın ve devletin silahları susturmasını, BDP’nin meclise dönmesini ve KCK operasyonlarına son verilmesini istedi.

Taraf’a konuşan Selim Sadak, son zamanlarda yaşanan olayların yürekleri dağladığını vurguladı. Asker, gerilla, polis hiç kimsenin ölmemesi için yıllardır mücadele ettiklerini belirten Sadak sivil ölümlerinin ise acıyı kat kat arttırdığını söyledi. Siirt’te dört kadının yaşamını yitirdiği olaya dikkat çeken Sadak şunları söyledi: “PKK bu olayın ardından kısa sürede açıklama yapıp özür diledi. Ailelere taziye sundu. Bu sözler, özür dilemek erdemliliktir ama özür bu ailelerin, bizlerini acısını hafifletmiyor ki. Bu eylemi kabullenmek, izah etmeye çalışmak asla kabul edilebilir bir şey değildir. Ben kabullenmiyorum, kabullenmeyeceğim. O kızlarımız kentin en değerli, yurtsever ailelerinin çocuklarıydı. Biri de benim akrabamdı. Hiç bir suçları yoktu. Tek suçları o gün dışarıda özgürce yemek yemek istemeleriydi.”

Sadak, taziyeye gelen BDP’lilere ailenin kötü davrandığı yönündeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını, cenazeler dahil tüm acı paylaşımlarında BDP’lilerin ailenin yanında olduğunu söyledi.

‘BDP Meclis’e gitmeli’

Sadak, özellikle Siirt’teki gibi acıların yaşanmaması için PKK’nın ve devletin silahları susturmasını, barışın diline şans vermelerini istedi. BDP’nin, TBMM’ye girmesi gerektiğini belirten Sadak, özellikle yeni anayasa yapımı sürecinde BDP’nin aktif rol almasının önemine değindi. BDP’lileri hedef alan KCK operasyonlarının da adeta siyasi soykırıma dönüştüğünü savunan Sadak, şöyle konuştu: “Ne zaman demokratik eylem ya da açıklama yapsak karşımızda polisi buluyoruz. Bir ay önce polisler tarafından dövüldüm, son 1 yıl içerisinde de 12 defa gaz bombalı müdahalelere maruz kaldım. Önceki gün de benim kardeşim Resul Sadak ve diğer belediye başkanı arkadaşlarımı tutukladılar. Bu sürece çok zarar veriyor. Müzakere ve diyalog yolunun yeniden açılacağına, barışın eninde sonunda kazanacağına inanıyorum.”  (Hikmet Durgun - Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89