• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Selahattin Demirtaş: Kandil'le görüşeceğim

Selahattin Demirtaş: Kandil'le görüşeceğim
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş çocuklarının PKK tarafından dağa çıkarıldığını söyleyerek eylem yapan ailelerle görüştü.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş çocuklarının PKK tarafından dağa çıkarıldığını iddia ederek eylem yapan ailelerle görüştü.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile birlikte, çocuklarının zorla PKK tarafından alıkonulduğunu iddia eden ailelerle belediye binasında görüştü. Görüşme iki grup olarak planlandı.

Demirtaş yardımcı olma sözü verdi

İlk grup ailelerle yapılan görüşme sonrası dışarı çıkan aileler adına Filiz Eren basın mensuplarına görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Filiz Eren, görüşmede Demirtaş'ın PKK'ye katılan çocuklarla ilgili olarak Kandil'de, KCK yetkilileri ile görüşeceğini aktardığını söyledi.

51376
Selahattin Demirtaş aileler ile görüştü

Eren, Demirtaş'ın görüşmede kendilerine yardımcı olacağını söylediğini de aktardı. 

Eren, Başbakan Erdoğan'a da seslenerek, "Sadece Kürtler değil, polis ve askerlerde ölüyor. Bir an önce oturup bu sorunu çözün" çağrısında bulundu.

Demirtaş Annelere ne dedi?

Anneler, Demirtaş’ın kendilerine görüşmede çocukların akıbetiyle ilgili Kandil’deki PKK liderleriyle görüşme sözü verdiğini açıkladı.

Demirtaş'ın "Kandil ve İmralı'ya mesajlarınızı ileteceğiz, 18 yaş altındaki çocukların dağda kalmamaları için çabalarımız sürecek. Ancak bunların olabilmesi için barışın olması gerekiyor" dediği aktarıldı.

51384

Aileler Demirtaş'ın bu durumu, yani yaşı küçük çocukların dağda olmasını doğru bulmadığını söylediğini belirtti.

Erdoğan ne demişti?

Başbakan Tayyip Erdoğan dün BDP'ye seslenerek PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen çocuklarla ilgili olarak, "çocukları getirin" demişti. Erdoğan, "15 yaşında çocukları dağa kaçırılan, yürekleri yanan annelerin babaların bu feryadını tüm Türkiye’nin, Türkiye ve dünya medyasının görmesini özellikle arzu ediyorum. Ey BDP, HDP siz neredesiniz? Hani zaman zaman gidiyorsunuz da anlaşıyorsunuz da alıyorsunuz geliyorsunuz ya. Bu annelerin yavrularını da alıp gelin bakalım, alıp gelin. Alıp geleceksiniz, alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız, C planımız devreye girer" diye konuşmuştu.

HPG ne demişti?

"Saflarımıza katılım yaş sınırı bellidir. Yaş sınırı konusunda Merkez Karargah Komutanlığımızın uluslararası kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar mevcuttur ve bu anlaşmalar bizim için geçerlidir. Bundan dolayı yaş sınırına uymayanlar, birileri istediği için değil, hareketimizin kararıyla geri gönderilmektedir. Ancak bu da herkes için geçerli bir husus değildir. Çünkü, çok iyi bilinmektedir ki, Türk sömürgeci devleti küçük yaştaki bir çok çocuğumuzu cezaevlerinde çürütmekte ve tecavüze kadar varan insanlık ve ahlak dışı uygulamalara tabi tutmaktadır. Kendileri için bu biçimde tehlikeler bulunan ve saflarımıza gelen bir kısım genci geri göndermemiz, kendileri için bir çok felakete yol açılmasına vesile olacaktır."

Ailelerin çadır eylemlerini sonlandırıp, sonlandırmayacağı ise henüz netleşmedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89