• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 9 °C

Selahattin Demirtaş ailesi ile aynı karede

Selahattin Demirtaş ailesi ile aynı karede
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aday listelerinin açıklanmasının ardından seçim maratonuna anne ve babasını ziyaret ederek başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran genel seçimleri için çalışmalarına Diyarbakır'da yaşayan anne ve babasını ziyaret ederek başladı. Demirtaş, Kayapınar ilçesinde kardeşleriyle birlikte yaşayan annesi Sadiye ve babası Tahir Demirtaş'ı ziyaret etti.

Anne ve babasının elini öpen Demirtaş, daha sonra kardeşleri ve eşi Başak Demirtaş ile birlikte aile fotoğrafı çektikten sonra seçimlere ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aile fotoğrafında bir tek, hakkında açılan davalardan dolayı Hewler'de yaşamak zorunda kalan DTP Eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş yer almadı.

55400

Demirtaş, seçimlerde ortaya çıkacak sonucun bütün halklar ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, Cuma gününden itibaren seçim kampanyasının startını vereceklerini söyledi. Yarın Ankara'da gerçekleşecek aday tanıtım toplantısıyla çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Demirtaş, "Uzun zamandır anne ve babamı ziyaret edememiştim. Onların hayır duasını aldım. İnşallah bütün anne babaların hayır dualarını aldıktan sonra başarılı olacağız" diye konuştu.

55401

'TÜRKİYE'YE UMUDUN ZAFERİNİ ARMAĞAN EDECEĞİZ'

Açıklanan aday listesinin Türkiye'nin batısında nasıl değerlendirildiğine dair yöneltilen soruyu Demirtaş şu şekilde yanıtladı:

 "HDP bütün ülkenin ortak partisi. Edirne'de de orayı temsil eden adaylarımız var. İzmir, Trabzon'da da Hakkari, Van ve Diyarbakır'da da o yereli temsil eden adaylarımız var. Her yerde bütün Türkiye'yi kapsayacak aday isimleri de var. Dolayısıyla Batı'daki adaylarımız da halk tarafından coşkuyla karşılandı. HDP zaten uzun süredir politika ve söylemiyle ciddi bir umut ve heyecan yaratmıştı. Seçim kampanyamız ilerledikçe bunu alanlarda da göreceğiz. Batı'dan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Daha önce başka partilere oy vermiş kesimler bizleri gördükleri yerde desteklerini belirtiyorlar. Bu ne kadar oya dönüşür bunu 7 Haziran günü göreceğiz. Ama biz bize duyulan umudu boşa çıkarmadan insanlarımızın beklediği sonucu ortaya çıkartarak Türkiye'nin önünü açacak bir zaferi, bütün Türkiye'ye armağan etmeye hazırlanıyoruz."

Baraja ilişkin yöneltilen soruyu ise Demirtaş, "AKP'de ciddi bir düşüşün olduğunu görüyoruz. AKP iktidardan hükümetten düşmenin sınırında biz de barajı aşmanın sınırındayız. Biz arttıkça AKP düşüyor ve tek başına hükümet olma iddiasını gittikçe kaybediyor. Bu destek bu şekilde devam ettikçe bizler de halkımıza layık olacak bir politikayı ortaya koydukça, HDP'nin misyonu iyi anlatıldıkça baraj sorunumuzun ortadan kalkacağını düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

55402

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile ilgili soruya ise Demirtaş şöyle cevap verdi: “Altan bey özü sözü bir olan siyasetçilerimizdendir. Biz kendisiyle devam etmek istediğimizi belirttik. Kendisine birkaç il alternatifi sunduk. Biz Altan beyi aday yapmayacağız diye bir açıklama yapmadık. Erzurum, Urfa gibi biraz daha farklı katkılar sunabileceği yerlerden aday olabilir mi diye tartıştık kendisiyle. Kendisi de düşüneceğini söyledi. Bir araya geldiğimizde Diyarbakır’dan aday olacağını kararlaştırdık. Milletvekilimizi çizme gibi bir anlayışımız yoktur, kültürümüzde bu yoktur.”

“SÜRGÜNDEKİ ABİM VE DİĞERLERİ BENİM İÇİN YARADIR, BURUKLUKTUR”


Demirtaş, aile fotoğrafında yer alamayan Nurettin Demirtaş'ın burukluğunu yaşayıp yaşamadığı yönünde kendisine yöneltilen soruyu ise "Kendisi DTP'nin eş genel başkanıydı. Bu ülkede haksız yere 15 yıl hapis yattı. Hayatının yarısını cezaevinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi partiye girerek yönetici oldu. Fakat devlet ve hükümet onu hiçbir şekilde hazmedemedi. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak hale getirmek istediler. Konuşmalarından dolayı haksız cezalar verildi. Yüzlerce yıl hapisle yargılanmaya başlandı. Dolayısıyla kendisi bir kez daha yıllarını cezaevinde geçirsin istemedik. Şu anda Güney Kürdistan'da Hewler'de yaşıyor. Sadece onun durumu değil on binlerce insan dünyanın çeşitli yerlerinde sürgünde yaşamak zorunda kalmış. Her biri benim için bir yara burukluktur. Onbinlerce insan bu şekilde ülkesinden ayrı bir şekilde sadece düşüncelerinden dolayı gelemez durumdadır. 7 Haziran'dan sonra ortaya iyi bir sonuç çıkartırsak bizler bu konuları çözmede daha inisiyatifli olacağız" diyerek cevapladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89