• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 15 °C

Sav'dan CHP'lilere 'Varan-2 uyarısı

Sav'dan CHP'lilere 'Varan-2 uyarısı
Kılıçdaroğlu'na destek veren Sav, il başkanlarını, "Kasetin devamı çıkarsa Baykal yine istifa mı edecek" diye ikna etti.

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya tek aday olarak girmesine kesin bakılırken, gözler kurultayda seçilecek Parti Meclisi (PM) listesine çevrildi. Baykal ekibi tasfiye edilirken, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın listenin büyük bölümünü kendisine yakın isimlerden oluşturacağı konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun çarşaf listeden yana olmasına karşın, Sav’ın ise Baykalcıların listeyi delmemesi için blok liste planladığı belirtiliyor. Öte yandan dün TBMM’de Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav, Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Haluk Koç toplantı yaparak kurultay bildirisi ve PM listesi üzerinde çalıştı.

KURULTAY’DAN ÖNCE GÖRÜŞÜRÜZ

Bir ara toplantıdan ayrılan ve henüz Baykal’dan randevu istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kurultay öncesi bir görüşme olur” dedi. CHP’nin yeni zirvesinde basına kapalı yapılan toplantında kurultay bildirisi, Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşması ve Parti Meclisi listesi üzerinde çalışma yapıldığı öğrenildi. Öte yandan Meclis eski yeni milletvekili akınına uğradı. 5’li toplantıya hiç kimse alınmazken, milletvekilleri ise koridor ve grup odasında gelişmeleri takip etti. CHP’lilere grup yönetimi tarafından Meclis dışından getirtilen döner ve ayran ikramı yapıldı.

ÖRGÜT ‘ÇARŞAF’ SAV ‘BLOK’ DİYOR

Parti Meclisi listesinin blok liste yöntemiyle yapılması bekleniyor. Bu konuda Kılıçdaroğlu ile Önder Sav arasında görüş ayrılığı yaşandığı iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun, parti içi demokrasinin göstergesi kabul edilen çarşaf liste yöntemine sıcak baktığı, Sav’ın ise listenin Baykalcılar tarafından delinmesi ihtimaline karşı blok listeden yana olduğu öne sürülüyor. Eski bir CHP milletvekili “Önder bey listeyi deldirmez, tek listeyle girer. Çünkü en başta kendisinin de çizik yiyebileceğini hesap etmiştir. Blok listeyle girilir” dedi. Örgüt ise çarşaf liste talebinde bulundu. Birçok il başkanı çarşaf listeden yana olduklarını açıkça ifade ediyor.

Yine mi istifa edecek?

Önceki gün gerçekleşen toplantıda 5’er dakika söz alan il başkanları “Genel başkanı sahipleniyoruz. Ama Kılıçdaroğlu ismi üzerinde örgüt, toplum ve medya uzlaşma sağladı” dedi. İlk gün destek açıklaması yapmayan Ankara, Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun il başkanları da teker teker destek açıklamalarını yaptı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Önder Sav’ın il başkanlarını “Kasedin devamı çıkarsa Baykal yine istifa mı edecek” diyerek ikna ettiği öne sürüldü.

‘Partimi kapatıp CHP’ye dönmem’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin yeni genel başkanlığına aday olmasının ardından, kadrosu ve projelerinin ne olacağı da tartışma konusu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’yla CHP’de değişim ve yeni sol hareketi başlaması beklenirken, partiden ihraç edilmiş ya da ayrılmış eski isimlerin yeniden CHP’ye dönmeye yönelik mesajları dikkat çekti. Aralarında Fikri Sağlar, Kamer Genç ve Hikmet Çetin’in de bulunduğu isimler “Şartlar oluşursa partiye döneriz” açıklaması yaptı. Dün bazı gazetelerde Kılıçdaroğlu seçilince Türkiye Değişim Hareketi’ni (TDH) bırakıp CHP’ye geçeceği söylenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise iddiayı yalanladı.

PARTİM HIZLA BÜYÜYOR

Sarıgül, “Söz konusu haberlerde doğruluk payı bulunmamaktadır. Hareketimi kapatıp CHP’ye katılmam gibi bir durum söz konusu değil. Türkiye Değişim Hareketi, diğer siyasi partilerden bağımsız bir siyasi harekettir ve partileşme yolunda hızla ilerlemektedir. Rotasında herhangi bir değişiklik olması söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89