• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Sav, Baykal için ''şeref sözü'' vermiş!

Sav, Baykal için ''şeref sözü'' vermiş!
CHP'de, adaylık tartışmasının yanı sıra Genel Sekreter Önder Sav'ın takındığı tavır da sorgulanıyor.

CHP'de, adaylık tartışmasının yanı sıra Genel Sekreter Önder Sav'ın takındığı tavır da sorgulanıyor. Baykal'ın istifasından sonra "Kimse avucunu ovuşturmasın." diyen Sav'ın, Kılıçdaroğlu'na verdiği büyük destek özellikle Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini şaşırttı.

Alınan bilgilere göre, istifanın hemen ardından MYK'yı toplayan Sav, Baykal'ın yeniden partinin başına gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Genel Başkan'ımızı yeniden göreve getirmeliyiz. Bu, hepimizin namus ve şeref borcudur. Mesaj alınmıştır, bununla ilgili çalışma başlatalım." ifadesini kullandı.

CHP'de kurultay öncesi hazırlıklar büyük oranda tamamlanırken, Deniz Baykal'ın istifası sonrasında Genel Sekreter Önder Sav'ın takındığı tavır tartışılmaya devam ediyor. Sav, Baykal'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada "Kimse avucunu ovuşturmasın." diyerek aday olmak isteyenlerin heveslenmemesini istemişti. İstifanın hemen ardından MYK'yı toplayan Önder Sav'ın Baykal'ın yeniden partinin başına gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Genel Başkan'ımızı yeniden göreve getirmeliyiz. Bu hepimizin namus ve şeref borcudur. Mesaj alınmıştır, bununla ilgili çalışma başlatalım." dediği de öğrenildi. Bu talimat üzerine çalışma başlatan MYK üyeleri, ilk etapta 81 il başkanı ve yüzlerce delegeden 'Baykal geri dönsün' talebi içeren imza topladı. Faks yoluyla genel merkeze iletilen imzalar, salı günü yapılan il başkanları toplantısı öncesinde Baykal'a sunulacaktı. Ancak Sav'ın, bu toplantının bir gün öncesinde Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi, MYK üyelerini şoke etti. Üyeler, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasından sonra yapılan toplantıda Sav'a eski sözlerini hatırlatarak yüklendi.

Baykal'a yakın kaynaklar, il başkanlarının tamamına yakınının Kılıçdaroğ-lu'ndan yana tavır takınmasında da Önder Sav'ın yönlendirmesinin etkili olduğu görüşünde. İddialara göre Sav, Kılıçdaroğlu'nun adaylığında karar kıldıktan sonra il başkanlarıyla dar kapsamlı toplantılar yaparak "Kasetin ikincisi de çıkabilir." dedi ve Baykal'ın dönmesinin partiyi daha da zora sokacağı iddiasıyla onları ikna etti. Öte yandan Baykal, önceki gün kendisine yakın vekillere yaptığı değerlendirmede Sav'ın kendisine ihanet ettiğini belirterek, "Önder, '53 yıllık dostuydum' diyor. Bırak 53 yılı, 1 yıllık dostun bile yapacağı iş değildi. Ben senin nelerini kapattım, seni korumak için neler yapmadım?" ifadelerini kullandı. Baykal'ın kastettiği olaylardan biri Sav'ın 2008 yılında Hazreti Muhammed'e (sas) yönelik hakaret içerikli ifadeleriydi. Sav, kamuoyundan gelen büyük tepkiler karşısında bile özür dilememişti. Baykal, bu konularda hassas olmasına rağmen genel sekreterini korumuştu. Sav, cep telefonunu açık bırakması sonucu bir eski valiyle konuşmalarının medyaya yansıması üzerine de CHP'yi zor durumda bıraktı. Baykal, Sav'ın iddiaları doğrultusunda hükümeti sert ifadelerle suçladı. Gerçeğin ortaya çıkması üzerine de Sav'a yönelik hiçbir işlem yapmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89