• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 8 °C

Sarıgül'den İktidara Destek!

Sarıgül'den İktidara Destek!
Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, EMASYA protokolünün kaldırılmasını önemli bir gelişme olarak nitelendirdi.

TDH lideri Mustafa Sarıgül gündemdeki konular ve geliştirdiği çözüm önerileriyle ilgili açıklama yaptı. Sarıgül, “Askeri de seviyoruz ama askerin kışlada kalması gerekiyor” dedi. Sarıgül, Kürt sorunu ve başörtüsü tartışmalarının çatışarak değil uzlaşmayla çözülebileceğini ifade etti.

DEMOKRASİ ÖNE ÇIKMALI

Sarıgül sözlerine şöyle devam etti: “Kavgacı siyaset anlayışıyla Türkiye’nin yol alması mümkün değildir. Yıllardır ertelenen ve giderek içinden çıkılmaz hale gelen rejim sorunları Türkiye’nin gelişmesini önlemektedir. İnançlara saygılı laikliği, üretimi, adaleti, paylaşmayı, özgürlükleri ve demokrasiyi öne çıkarmalıdır. Biz bunları yapmak için geliyoruz” diye konuştu.

CESUR ADIM ŞART

Kürt sorununun TDH için de öncelikli bir konu olduğunu ifade eden Mustafa Sarıgül, sorunun genel demokratikleşme ve kalkınma süreci içinde ele alınması gerektiğini söyledi. Sarıgül “Herkes dilini ve kültürünü özgürce öğrenebilmeli ve kullanabilmelidir. Özel televizyon yayını, Kürtçe seçmeli ders gibi kültürel haklar verilmelidir. Devlet bu konularda cesur adımlar atmalıdır. Ayrıca silahların susması için ekonomik gelişme şarttır. Yani silaha harcanan para işe ve aşa harcansa sorun hafifleyecektir.”

YENİ ANAYASA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Sarıgül EMASYA prtokolünün kaldırılmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. TDH lideri “Biliyorsunuz darbelere zemin olarak EMASYA prokolü gösteriliyordu. Bunun kaldırılması ülkemiz için çok önemli bir adım. Askeri de seviyoruz, ancak askerin kışlada kalması gerek. Siyasi partiler ve seçim yasasını değiştirerek yeni bir anayasa için biz de çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Başörtü sorunu için uzlaşma gerek

Başörtüsü veya türban konusunun da önemli olduğunu nitelendiren TDH lideri Mustafa Sarıgül, ilkesel olarak yasakçılığa karşı ve özgürlükten yana olduklarını söyledi. Vatandaşların kendi düşünce ve inancını özgürce yaşayabilmesi gerektiğini belirten Sarıgül, “Kamu hizmeti verenler siyasi ve inanç sembollerini kullanmamalıdır. Kamu hizmeti alan yurttaşlar ise yasakçı bir uygulamaya tabi olmamalıdır. Ancak, inançlar da kesinlikle siyasete alet edilmemelidir. Kılık ve kıyafetler siyasi simge olarak kullanılmamalıdır. Çatışarak değil bütün kurumlarla görüşerek, uzlaşmayı sağlayarak soruna çözüm bulunabileceğini düşünüyoruz. Başı açık olan da bizim kardeşimizdir, başı kapalı olan da bizim kardeşimizdir. Bugün ikisi de işsizdir. Esas sorun ikisine de iş bulabilmektir” şeklinde konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89