• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 12 °C

Sarıgül: Tek amaç var: İktidar olmak

Sarıgül: Tek amaç var: İktidar olmak
Mustafa Sarıgül, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan "Türkiye Değişim Hareketi'nin İktidar Yolunda İstanbul Buluşması" adlı etkinlikte partililere hitap etti.

Türkiye Değişim Hareketi Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'de ithal edip tüketen, borç yiyen değil, daha çok üreten, kazandığını yatıran bir ekonomi oluşturacaklarını ifade ederek, "Ankara'daki siyasetçiler Atatürk'ten elinizi çekin" dedi.

Mustafa Sarıgül, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan "Türkiye Değişim Hareketi'nin İktidar Yolunda İstanbul Buluşması" adlı etkinlikte partililere hitap etti. Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin tek amacının iktidar olmak olduğunu kaydederek, "Görünen odur ki bunu bizden başka başaracak başka bir hareket yoktur. Bizden başka halkın gücünü arkasına alan dalga dalga yayılan başka bir hareket yoktur. Bugün Türkiye'miz mutsuzdur. Artık bekleyecek tahammülü yoktur. İktidarın alternatifi ana muhalefet değildir. Halkımız artık değişim istiyor. Bizler bugün harekete geçmek için buradayız. Bugün, 'Bismillah' diyerek cesur adım atmazsak yarın Türkiye'miz çok şey kaybedecek. Bugün biz siftah yapmadan kepenk indiren esnafımız için yollardayız. Mazot parası bulamadığı için traktörlerini satan çiftçiler için buradayız. Bizler memurlarımız için, alın teri için yollardayız. Ürettiğini satamayan sanayiciler için yollardayız. Bizler dul ve yetimler için, engellilerimiz için yollardayız" dedi.

"BİZİM ASLA ÖTEKİMİZ OLMAYACAK"

"Ev kadınlarımız dertli ve mutsuz. Yaşlılarımız fakir ve mutsuz. Gençlerimiz işsiz ve ümitsiz. Yoksul vatandaşlarımız parası olmadığı için tedavi olamıyor" diyen Sarıgül, "İşte bizler bu yoksul tabloyu değiştirmek için yollardayız. İşte bizler Ankara'daki iktidarı değiştirmek için yollardayız. Biz istiyoruz ki her yerde en iyi okullar olsun. Çocuklarımız yaratıcı ve özgür yetişsin. En kaliteli en çağdaş eğitimini bizim çocuklarımız alsın. İşte bizler bu hedef için canla başla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin varlıktan ve bereketten yana olduğunu ifade ederek, "Türkiye Değişim Hareketi hukuktan, medeniyetten yanadır. Bilimden, teknolojiden ve doğadan yana bir harekettir. Bizim asla ötekimiz olmayacak. Cami de cemevi de kilise de sinagog da bizim. Başı açık kardeşimiz de bizim, başı kapalı olan kardeşimiz de bizim. Türkiye Değişim Hareketi'nde dil, dil, ırk, mezhep farkı olmayacak. Bizlerin kırsalımız, sahilimiz olmayacak. Biz istiyoruz ki herkes kendi dilini özgürce konuşsun. Buranın altını çizmek istiyorum. Bizler Atatürk ilkelerimize, bayrağımıza, geleneklerine bağlıyız. Bizler Atatürk'ün siyaset malzemesi yapılmasını istemiyoruz. Ey Ankara'daki siyasetçiler, Atatürk'ten elinizi çekin. Bizler çizgimizi korurken toplumun her kesimini kucaklayacağız. Ulusal birliğimizden yana herkesle bir arada olacağız" dedi.

"DELEGE AĞALIĞINA SON VERECEĞİZ"

En önemli sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktidar bu konuda sınıfta kalmıştır. Bizim ilk hedefimiz işsizliği ortadan kaldırmak olacaktır. Bugün Türkiye'de ithal edip tüketen, borç yiyen değil, daha çok üreten, kazandığını yatıran, çevreyi koruyan yeni bir ekonomiyi biz oluşturacağız. Türkiye Değişim Hareketi, Türkiye'mizin en demokratik partisi olacak. Partimizde gece darbeleri olmayacak, seçimle gelen kurullar, seçimle görevden gidecek. Artık, 'Küçük olsun bizim olsun değil, büyük olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin olsun' diyeceğiz. Artık her göreve hak edenler seçilecek. Partimizde yağcılara, evet efendimcilere asla izin vermeyeceğiz. Partimizde köşe başını tutan adamlar olmayacak. Partimizde baronlar asla olmayacak. Türkiye Değişim Hareketi'nde demokrasi olacak halkımız olacak. Milletvekilleri, belediye başkanları artık ön seçimle seçilecek. Partimizde artık delege ağalığına son vereceğiz. Artık delege oylarıyla genel başkan olma dönemi bitiyor. Delegelerle ömür boyu parti başkanı olabilirsiniz ama halkın oyuyla başbakan olamazsınız."

Mustafa Sarıgül, cesur yüreklerden oluşan bir kadro kuracaklarını ve kurucuların tanınmayan isimler olacağını söyledi. "Tanıdıkça, yeni cevherlerini Türk siyasetine siz kazandıracaksınız" diyen Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin gençlerin omuzlarında şahlanacağını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89