• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 4 °C

Sarıgül İmam Hatiplileri ziyaret etti

Sarıgül İmam Hatiplileri ziyaret etti
Sarıgül, Cağalolu'ndaki ÖNDER'i, imam hatip liselilerin sorunlarını dinlemek ve çözüm aramak için ziyaret etti.

Türkiye Değişim Hareketi Partisi (TDH) lideri ve aynı zamanda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'ni (ÖNDER) ziyaret etti. Danıştay'ın katsayı kararının, meslek ve imam hatip liselerinde okuyan binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini ifade eden Sarıgül, "Yıllardır süre gelen bu sorunun şimdiye kadar çözülmesi gerekirdi. Bu konuda yetkinin siyasi iktidarda bulunması gerekir." dedi.

ÖNDER yetkililerinin sorunlarını dinleyen Sarıgül, siyasi iktidarın, üniversiteye giriş sınavında meslek ve imam hatip lisesi mezunlarına uygulanan katsayı farkı adaletsizliğini kaldırması gerektiği belirtti. Binlerce öğrencinin katsayı farkı nedeniyle istediği bölüme yerleşemediği ve mağdur edildiğine dikkat çeken Sarıgül, "Meslek lisesini bitirmiş bir öğrenci parası olduğu zaman Almanya, Fransa, Avusturya gibi ülkelerde okuyabiliyorsa, burada da okuması gerekir. Daha önceden çözülmesi gerekirdi. Ancak sonuçlanamadı. Bu konuda yetkinin siyasi iktidarda bulunması gerekir." ifadelerini kullandı. Danıştay'ın vermiş olduğu karar ile ilgili yargı kararını etkilemek istemediğini kaydeden Sarıgül, "Bu ülkede 8 yıldır yönetimde olan bir iktidar var. Her üniversite sınavının olduğu zaman bu konuların konuşulması gerçekten çok üzüntü verici." diye konuştu.

Ziyaretin çok faydalı olduğunu ve kurmaylarıyla görüştükten sonra yeniden ÖNDER'i ziyaret edeceğini dile getiren Sarıgül, "Katsayı adaletsizli önemli bir konudur. Ben yıllar önce yine katsayı adaletsizliği nedeniyle üniversiteye yürüyüş yapmıştım. Zamanın Milli Eğitim Bakanı Necdet Uğur'la konuşarak bu sorunun çözülmesini istemiştim. Çünkü ben de Zincirlikuyu Teknik Lisesi mezunuydum. Hiç olmazsa teknik okuldan mezun olanlar mühendis olmalılar diye düşündüm. Aşağı yukarı aynı konu 30 yıldır devam ediyor. Bir düşünceyi, bir inancı engellerle engelleyemezsiniz. Sorunun önünü açarsanız o sorun ortadan kalkar." diye konuştu.

"BAYKAL TÜRKİYE'Yİ DEĞİL, KOLTUĞUNU KORUMAYA ÇALIŞIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gidişatı ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TDH lideri, CHP ve Baykal ile ilgili olumsuz konuştu. CHP'nin farklı bir parti olduğunu belirten Sarıgül, "CHP'nin başındaki zat-ı muhterem 40 yıldır partiyi yönetiyor ve görevine devam ediyor. Sayın Baykal Türkiye'yi korumaya çalışmıyor. Kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Kendi koltuğunu korumaya çalıştığı için, düşünün bir genel başkan 5 genel seçime, 6 tane yerel seçime girmiş. Ancak hiçbir başarı yok. O halen orada oturuyor. Başarısızlığının üzerine orada oturuyor. O, küçük olsun benim olsun diyor. Biz de diyoruz ki büyük olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin olsun." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE İKTİDARA ALTERNATİF OLABİLECEK SİYASİ HAREKET YOK

Yeni kurulan partisi hakkında da bilgiler veren Sarıgül, Türkiye'nin 82 vilayetinde, 680 ilçesinde örgütlendiklerini söyledi. "Türkiye'nin yeni bir enerjiye, yeni bir harekete ihtayıcı olduğunu vurgulayan Sarıgül, "İster beğenin ister beğenmeyin Türkiye'de bir iktidar var. Ancak, Türkiye'de bugün iktidara alternatif olabilecek yeni bir siyasi hareket yok." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89