• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Salih Gergerlioğlu: Babamı hastaneden kaçırdılar

Salih Gergerlioğlu: Babamı hastaneden kaçırdılar
Anjiyo için hastaneye yatırılan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" diye mesaj attı.

Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra kalp rahatsızlığı olduğu için anjiyo yaptırılan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan sağlıklı bilgi alınamıyor. Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" diye mesaj attı. 

Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar.

— Salih Gergerlioğlu (@salihro) April 3, 2021

Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapan HDP milletvekilleri de tepki gösterdi. HDP Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Mahmut ToğrulR'un yaptığı açıklama şöyle:

"Biraz önce şahit oldunuz, biz vekiller olarak buraya geldik ve vekilimizin sağlık durumu nedir bilgi almak istedik ama maalesef Ankara Şehir Hastanesinde bir kişi bile bize açıklama yapmadı. Görüşme taleplerimiz bekleyin geliyorlar denilerek sürüncemede bırakıldı. Kimse bilgi vermedi. Çıkaracaklar, götürecekler diye bilgi verildi önlem alındı, araçlar geldi çıkarılacakmış gibi senaryo çizildi. Ancak gerçekten korsanvari bir şekilde milletvekilimiz kaçırıldı. Hastaneden kaçırıldı. Nereye götürüldüğünü bilmiyoruz. Sincan Cezaevine götürüldüğünü düşünüyoruz. İşin doğrusu, zulmün bir başka versiyonunu görüyoruz. Bir milletvekili burada basından, arkadaşlarından kaçırılmıştır; korsanvari bir şekilde götürülmüştür.

Ne kadar bilgi edinmek istesek de kimse bilgi vermedi. Bir kez daha kamu görevlilerine söylüyorum, mesleğinizin etik kurallarına uyun, size etik dışı talimat verilmesini kabul etmeyin. Buraya gelmiş bir milletvekili grubuna arkadaşıyla ilgili bilgi vermemek kabul edilemez. Korsanvari bir şekilde milletvekilinin kaçırılması kabul edilemez.

 Milletvekilimize akşam anjiyo yapıldığını biliyoruz, şu anda sağlık durumu hakkında bilgi alamıyoruz. Bu kaçırılma biçimine sağlık durumu ne kadar elverişlidir onu da bilmiyoruz. Bir kez daha herkesi uyarıyoruz, hukuk dışı yöntemlerden kaçının.

Kamuoyuna da vekilimizin korsanvari şekilde hastaneden kaçırıldığı bilgisini veriyorum. Herkesten dayanışma duygularını ve bu zulme karşı duruşlarını beklediğimizi ifade etmek istiyorum."

NE OLMUŞTU?

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu dün akşam evinden gözaltına alındı. Adliyede tutuklama işlemi yapılan Gergerlioğlu, göğüs ve kalp ağrısı şikayetiyle ve hastane doktorunun anjiyo önerisiyle hastaneye kaldırılmıştı. (Duvar)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89