• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 20 °C

Sakık: Eğer önüme mermi konulmamışsa istifa ederim

Sakık: Eğer önüme mermi konulmamışsa istifa ederim
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Adana havaalanında oturduğu yerdeki kamera kayıtlarının açıklanmasını istedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Adana havaalanında oturduğu yerdeki kamera kayıtlarının açıklanmasını isteyerek, “Eğer önüme mermi konulmamışsa milletvekilliğinden istifa eder ve 74 milyon insandan özür dilerim” dedi.

Sırrı Sakık boş teslim ettiğini söylediği silahının Adana Havaalanında bir kurşun ile birlikte kendisine teslim edildiği gerekçesiyle ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Olayı önce ilgili kurumlarla paylaştığını, ancak bir ay zaman geçmesine karşın bir gelişme olmayınca açıkladığını anlatan Sakık, “Orada kamera kayıtlarını incelerseniz olayın nasıl geliştiğini görürsünüz. Tutanakları incelerseniz görürsünüz. Ama medya daha müfettişler gitmeden İçişleri Bakanlığının sunduğu resimlerden yola çıkarak yavuz-hırsız misali mağduru bu kez de yalancılıkla itham ediyor. Bunu hak etmiyoruz” dedi.

Olayın araştırılıp sonuçlandırılmasını talep eden Sakık, “Kamera kayıtları bütün olarak incelenirse benim söylediklerim ortaya çıkmazsa bütün kamuoyu huzurunda milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı fotoğrafları gösteren Sakık bu fotoğrafların anlamı olmadığını, VİP salonunda silah kendisine kurşunla birlikte teslim edilirken görüntülerinin yayınlanması gerektiğini söyledi.

Sakık şöyle dedi: “Bir devlet, bir kurum bu kadar sahtekar olabilir mi, bu kadar katilleri koruyan anlayışa sahip olabilir mi? VİP salonuna alınıyorum. Salonda otururken poşeti getirip silahı çıkarıp mermiyi yanında bana ikram ettiler. Ama oradaki görüntüler yok. VİP’in sadece oturma odası kapısı görünüyor.”

Hakkında yapılanha berlere de tepki gösteren Sakık geçmişte faili meçhuller işlenmeden mermiler gönderildiğini, 2012 yılında da aynı dil ve aynı üslubun sürdüğüne dikkat çekti. Söz konusu merminin gejo marka bir mermi olduğunu anlatan Sakık, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in BDP ile ilgili sözlerinin, kendisine gelen kurşundan, tehdit mektubundan daha ağır olduğunu, o konuşma üzerine bu olayı açıkladığını anlattı.

Bakan Şahin’in üslubuna bakılınca tehdit ve mermilerin, medya haberlerinin nereden geldiğinin açık olduğunu kaydeden Sakık, “Şov yapıyor” yorumlarına da “Neyin şovu. Mazoşist miyiz biz. Yakınlarımıza acı çektirmekten keyif mi alıyoruz” dedi.

Sakık, olayın örgütlü olduğunu, sorumlusunun da İçişleri Bakanı olduğunu vurguladı ve “Danıştay’da olduğu gibi görüntülerin bir kısmını silerlerse söyleyecek sözüm yok” diye konuştu. (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89