• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 21 °C

Saadet'te neler oluyor?

Saadet'te neler oluyor?
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kongreden sonra ilk defa Erbakan'ın Balgat'taki evine giderek, ''nezaket ziyaretinde'' bulundu.

Saadet'in olaylı 4. Olağan Kongresi'nde ve sonrasında yaşananların ardından Numan Kurtulmuş, "yeninden kongre düzenlemek milli bir görevdir" çağrısında bulunan Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından herhangi resmi bir açıklama yapılmadı. Ziyaret ardından Erbakan'ın özel kalem müdürü Mehmet Karaman yaptığı yazılı açıklamayla, Erbakan'ın Kurtulmuş'a genel başkanlığı bırakması için baskı yaptığı yönündeki haberleri yalanladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan'ı ziyaret etti. Kurtulmuş, kongreden sonra ilk defa Erbakan'ın Balgat'taki evine giderek, ''nezaket ziyaretinde'' bulundu.

Saat 15:00'te başlayan ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmazken, görüşmede kongre ve sonrasında yaşanan sürecin de değerlendirildiği öğrenildi.

'Kurtulmuş'a baskı' iddiasında yalanlama

Kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Mehmet Karaman, bugün (23 Temmuz 2010) bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerdeki, ''Erbakan'dan Kurtulmuş'a imza baskısı'' ve ''Erbakan'ın Kurtulmuş'a Genel Başkanlığı bırak'' dediği ifadelerinin ''tamamen uydurma ve gerçekle hiçbir alakası'' olmayan ifadeler olduğunu bildirdi.

Mehmet Karaman, yazılı açıklamasında, söz konusu haberlerin bugün ''aynı kaynağa bağlı olarak maksatlı olarak malum iki internet sitesinde'' yayımlandığını belirtti. ''Bu haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur ve maksatlı olarak uydurularak yazılmış haberlerdir'' değerlendirmesini yapan Karaman'ın açıklaması şöyle:

''Bu haberlerde 'Kongre iptali için Erbakan yeterli imzayı toplayamadı' ifadesiyle sözde delegelerin etkilenmesine çalışılmıştır. Halbuki, Kongre için yeterli imza kat kat fazlası ile bir hafta gibi kısa bir zamanda temin edilmiştir.''

'Milli Görüş' tasfiye mi ediliyor?

Düzenelen 4. Olağan Kongre'de yaşanan liste savaşlarında, Erbakan'ın etkisinin bulunduğu "yeşil liste"den çekilden Numan kurtulmuş'un "beyaz listeyle" seçime gitmesi, kongrede çevik kuvvetin de müdahele ettiği olaylara neden olmuştu.

Kurtulmuş'un salt çoğunluğun aranmadığı 3. tur oylamada aldığı 310 oyla başkan seçilmesinin ardından, Erbakan'ın yol arkadaşları, Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan ve Elif Erbakan'dan sert açıklamalar gelmişti.

Görüşmeden Notlar

ERBAKAN: GİK DİREKT KONGRE KARARI ALSIN

Haber5.com Erbakan Hoca-Numan Kurtulmuş görüşmesinin en önemli bölümüne ulaştı.

Görüşmede Erbakan Hoca, Kurtulmuş'tan genel başkanlık yetkisini kullanarak GİK'ten direkt kongre kararı aldırmasını istedi.

KURTULMUŞ: KENDİMLE ÇELİŞİRİM

Kurtulmuş ise cevaben; yeni bir kongrenin davaya ve teşkilatlara zararlı vereceğini; bunu kongre sonrası medyada ve birçok mecrada anlattığını; yeni kongre kararı alırsa kendisiyle çelişmiş olacağını belirtti.

KURTULMUŞ: YETERLİ İMZA TOPLANIRSA KONRGREYE GİDERİZ

Kurtulmuş, delegelerden yeni kongre talebi gelirse, yeterli imza toplanırsa parti tüzüğünün gereklerini yapacaklarını, o zaman kongreyi de toplayacaklarını ifade etti.

Bu önemli görüşmeden yeni kongre konusunda herhangi bir sonuç çıkmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89