• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 19 °C

Saadet'te hareketlilik sürüyor

Saadet'te hareketlilik sürüyor
Saadet Partisi'nde kongre sonrası hareketlilik dün gün boyu devam etti. Kongrede yaşanan 'Beyaz ve Yeşil' liste krizi eski yöneticiler ile gençleri karşı karşıya getirdi

Saadet Partisi'nde yapılan olağanüstü kongre sonrası hareketlilik dün gün boyu devam etti. Kongrede yaşanan 'Beyaz ve Yeşil' liste krizi eski yöneticiler ile gençleri karşı karşıya getirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, dün parti merkezine gelmedi.

KURTULMUŞ İSTİHARATTA

Saadet Partisi'nin hafta sonu yapılan Olağanüstü Kongresi sonrası evinde istirahata çekilen SP Lideri Numan Kurtulmuş'un kurmaylarıyla istişare ve toplantılar yaptığı belirtildi. Yeşil liste üyelerinin de dün kendi aralarında toplantılar yaptığı öğrenildi. Yaşanan liste krizi sonrası Kurtulmuş'un nasıl bir siyasi politika izleyeceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Milli Görüş Hareketi'nin önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, kongrede yaşanan liste krizini bir haber kanalına değerlendirdi. Oğuzhan Asiltürk "yeşil liste" diye adlandırılan listenin aslında mutabakata varılan liste olduğunu belirtirken, Demircan ise daha genç, daha dinamik kadrolara listede yer verildiğini belirterek, "Bilindiği gibi biz yaklaşık 19 ay önce bir kongreyle yine partimizin üyelerinden, eski Genel Başkanlarına varıncaya kadar herkesin katıldığı bir istişare ile Numan Kurtulmuş Bey'i Genel Başkan olarak seçtik. Bu geçen süre içerisinde bir seçim de geçti ve partimiz gayet güzel bir performans sergiledi ve yüzde 5.5 oy alındı. Şimdi önümüzdeki sürece döndük" diye konuştu.

Partimizin ihtiyacı dinamizm

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, kongreyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Geçtiğimiz dönemde partimiz ana muhalefet partisi rolünü üstlendi. Şimdi iktidar adayı bir parti olarak yola devam etmek istediğimiz için partimiz içerisinde dinamizmi elde etmek, aynı zamanda partimizin geçmişle bağını koparmamak için tecrübelerden de yararlanmak üzere olan bir yapıyı kurmaya çalıştık. Biz şunu öngörmüştük önümüzdeki yakın dönemde büyük ihtimalle bir erken seçim ihtimali göz önündeydi. Bu anayasa gerilimi üzerine iktidarın bir erken seçim oluşturmaya çalışacağını öngörerek partimizdeki dinamizmi gerçekleştirecek, kadrolarını yenileyecek hamleleri yapmak üzere bir erken kongre kararı alındı partimizin yetkili organlarında yapılan çalışmalar sonucunda."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89