• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

Saadet Partisi'nden ilk açıklama

Saadet Partisi'nden ilk açıklama
Şeref Malkoç, ''4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, ''4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür'' dedi.

Malkoç, parti genel merkezindeAnkara10. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı üzerine düzenlediği basın toplantısında, partilerinin 11 Temmuz'da muhteşem bir kongre gerçekleştirdiğini söyledi.

Kongrede istediklerini elde edemeyenlerin kavga çıkardığını, kongreyi sabote etmeye çalıştıklarını belirten Malkoç, ''İstediklerini elde edemeyenler kavga çıkardılar. Kongrenin ardından 4 koldan saldırıya başladılar. Bunlar partimizin eski yöneticileri'' dedi.

Malkoç, şöyle devam etti:

''Bu kişiler birinci olarak televizyon televizyon dolaşarak fitne fesada sebebiyet verecek, partinin mensuplarını bir birbirine düşürecek açıklamalarda bulunmuşlardır. İkinci saldırı alanları Edirne'den Hakkari'ye, Artvin'den Muğla'ya kadar 1200 delegeyi arayarak, her türlü yalana iftiraya başvurarak, imza toplamaya çalıştılar. Üçüncü olarak Türkiye genelinde partimizin yöneticilerine karşı fiziki saldırılar başlamıştır. Bunun en açık örneği Saadet Partisiİstanbul İl iftar yemeğinde yaşananlardır. Dördüncü saldırı alanı ise Milli görüş tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde kongreden hemen sonra başlayarak partimiz aleyhine 14 tane dava açılmıştır. Şunu belirtmek isterim ki 4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüş'ün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüş ve mahkeme kararıyla kayyuma devredilmiştir.''

Mahkemede verilen kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Malkoç, ''Türkiye'de ilk defa bir partinin genel merkez kongresi kayyum aracılığıyla yapılacaktır. Bundan daha da ilginci o mahkemede davacı olanlar, o davanın avukatı olanlar kayyum tayin edilmiştir'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, partisinin olağanüstü kongresine ilişkin mahkeme kararıyla ilgili olarak, ''Bu karar bizim için bir son değildir, Türk siyasi hayatı için bir başlangıçtır'' dedi.

Malkoç, parti genel merkezinde Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı üzerine düzenlediği basın toplantısında, toplumsal dayanağı ve siyasi karşılığı olan hareketlerin mahkeme kararlarıyla önlenemeyeceğini söyledi.

Saadet Partisi'yle ilgili olarak bugün verilen ''kayyum'' kararıyla Türkiye'de bir ilk yaşandığını belirten Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz kendi siyasi tarihimizde çok badireler ve sıkıntılar gördük. Çok olaylar yaşadık. Çok şükür hepsini aşarak yolumuza devam ettik. Bugün yapılanlar da tarihin akışı içerisinde zerre kadar önemi olmayan olaylardır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.

14 davanın açıldığından bahsettim. Bugün 3 tane duruşma vardı. Bunlardan ikisini mahkeme reddetmiştir. Üçüncü duruşmada da Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, partinin kongre yönetimini kayyuma devretmiştir. Bu kararın çıkmasında özellikle Yargıtay'ıninternetsitesinde olmayan ve bugüne kadar da hiç yayınlanmamış olan bazı kararlar var. Bugüne kadar verilen bütün davalarda, bu tür davaların Anayasa Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine dair Anayasa Mahkemesi'nin kararları vardır.

Hatta davacılar da bu kararları dosyaya koymuşlardır. Ancak, enteresan bir şey oldu, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki dosyaya Yargıtay'ın kendi sitesinde yayınlanmayan ve hiç bir yerde yayınlanmamış 8'e yakın Cumhuriyet Halk Partisi örnek kararları var. Bu kararlar kim tarafından bu arkadaşların eline tutuşturulmuş, biz bunu merak ediyoruz.''

''CAMİAMIZ VE MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN''

''CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile yapılan görüşmelerin bu kararlarda veya mahkeme sürecinde ne gibi tesiri olmuştur onu hep birlikte göreceğiz'' diyen Malkoç, bundan sonraki süreçle ilgili şunları söyledi:

''Bu saldırılara rağmen partimizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak için sabırla, sükunetle, itidalle hareket ettik, bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğimizden kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş, yarın Genel İdare Kurulunu, Cuma günü il başkanları ve Türkiye genelindeki belediye başkanlarımızı toplayacak ve bunlarla geniş geniş istişareler yapacaktır. Bu istişareden çıkan sonuçlar kamuoyuyla açık şekilde paylaşılacaktır.

Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum ki bütün teşkilatımızın mensupları, camiamız ve milletimiz müsterih olsun. Biz yolumuza il başkanlarımızla, Genel İdare Kurulu üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, Genel Başkanımız başkanlığında emin adımlarla ve kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.

Milletin karşılığını verdiği, milletin duasına, desteğine, mazharına sahip olmuş bütün hareketler başarılı olmuştur, başarıya ulaşmıştır. İnşallah bu yanlış tutum ve davranışlar, yanlış mahkeme kararları da bizim yürüyüşümüze tarihin akışı içinde zerre kadar engel teşkil etmeyecektir.

Bu karar bizim için son değildir, Türk siyasi hayatında yeni bir başlangıçtır. Bundan sonraki açıklamaları Genel Başkanımız, gerekli istişareleri yaptıktan sonra yapacaktır.''

Malkoç, bir gazetecinin, ''Kayyum atanmasıyla birlikte Genel Merkez yönetiminin görevi düşüyor mu?'' sorusu üzerine Malkoç, ''Kayyumun görevi sadece büyük kongrenin yerini ve zamanını tayin etmektir. Genel Başkanımız ve parti yönetimi görevinin başındadır ve görevine devam etmektedir'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89