• BIST 9930.03
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Roboski'de 'çatışma çıktı' Halk sınıra yürüyor

Roboski'de 'çatışma çıktı' Halk sınıra yürüyor
Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski'de PKK ve asker arasında çatışma çıktığı, köylülerin de sınır bölgesine yürüyüşe geçtiği bildiriliyor.

GÜNCELLENDİ
Roboski sınır hattındaki Beyaztepe ile Şehit Kendal bölgesi arasında yapılan 'güvenlik yolu' çalışmaları nedeniyle güvenlik güçleri ile PKK arasında çatışmanın yaşandığı haberleri geliyor.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski'de güvenlik yolu yapımı nedeniyle PKK ve asker arasında çatışma çıktığı, köylülerin de sınır bölgesine yürüyüşe geçtiği bildiriliyor.

50091

Federal Kürdistan ile Türkiye arasındaki sınırda yer alan Beyaztepe ve Karaçalı bölgelerindeki güvenlik yolu yapımı nedeniyle bir süredir devam eden gerginliğin ardından bugün PKK'liler ile askerler arasında çatışma çıktığı iddia edildi. Haberi duyuran DİHA ayrıca Roboski köylülerinin sınır bölgesine yürüyüşe geçtiğini de duyurdu. 


Veli Encü twitter hesabından iki gün önce cep telefonu ile çekilmiş görüntüleri paylaştı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü ile Federal Kürdistan bölgesi sınırında yapımı devam eden "güvenlik yolu" inşası nedeniyle, 17 Şubat'ta da PKK'nin askere "taciz ateşi" açtığı iddia edilmişti. Aynı gün sınır ticareti yapan köylülerin geçişleri sırasında Nihat Encü, ayağına isabet eden mermi ile yaralanmıştı. 17 Şubat'tan bu yana devam eden gerilimle birlikte bölgeye askeri sevkiyat yapılıyordu.
--------------------------------
ETHA'ya konuşan Veli Encü, çatışmalara engel olmak için sınır bölgesine yürüdüklerini söyledi, "Kara operasyonu var. Sabahın erken saatlerinden itibaren PKK denetimindeki Karaçalı mevkine top ve obüs atışları yapılıyor" dedi.

50094

"Bugün barış, Roboskî'de sırat köprüsü üzerinde" diyen Encü, şöyle konuştu: "Amacımız, ne askerin, ne PKK'nin tarafını tutmak. Barış sürecine yapılan bu saldırıya karşı durmak. Hükümet yetkilileri günlerdir sessizliğini koruyor. Neden? PKK'nin 4 askeri esir alındığı basına düştüğünde, Başbakan Erdoğan hemen 'Barış süreci sabote ediliyor' açıklamasını yapmıştı. Şu anda görüyoruz, yüzlerce asker ile PKK arasında çatışma var. Hükümet neden susuyor? Roboskî'de yaşanan her şeye sessiz kalan hükümet, bugünkü gelişmelere de sessiz kalıyor."

50096

Roboskî katliamı soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesinin ardından üzerilerindeki baskıların arttığına dikkat çeken Encü, "Güvenlik yolunu protesto eden halkımızdan 2'si ağır yaralandı. Son birkaç gündür de çatışmalar yaşanıyor. Asker sürekli operasyon yapıyor. İki askerin öldüğü açıklandı. Barış süreci büyük bir tehlike altında" diye konuştu.
----------------------
HPG’den sınırdaki çatışmayla ilgili açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Haftanin sınır hattının obüs, havan topları ve tanklarla bombardımana tutulduğu belirtilerek, bombardıman ardından asker ile gerillalar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İşgalci TC ordusunun Şırnak’ın Uludere ilçesiyle Medya Savunma Alanları’na bağlı Haftanin bölgesi sınır hattında düzenlediği operasyon 10’ncu gününde devam etmektedir.

Yer yer çatışmaların sürdüğü bölgeye yönelik yoğun askeri sevkiyat devam etmektedir. İşgalci TC ordusu, operasyon bölgesi ve çevresini askerlerle kuşatmak istemektedir."
----------------------
Uludere ilçesi Roboski köyü ile Federal Kürdistan sınırında HPG'liler ve askerler arasında çıkan çatışmayı durdurmak için bölgeye giden yurttaşların catışmaları önlemeye yönelik eyleminin ardından çatışmalar sona erdi.

Çatışma bölgesindeki askerler ve yol yapımında kullanılan iş makineleri geri çekildi.

Uludere'de güvenlik yolu inşaatının bulunduğu bölgede yaklaşık 600 kişinin bu gece sabahlayacağı ifade ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89