• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 16 °C

Reyhanlı katliamında suçlanan örgütün lideri Mihraç Ural konuştu

Reyhanlı katliamında suçlanan örgütün lideri Mihraç Ural konuştu
Reyhanlı katliamının baş şüphelisi THKP-C Acilciler lideri Ural: Reyhanlı'yı katleden el, Şam'ı da Halep'i de katleden elin kendisidir.

Reyhanlı'daki çifte bombalı saldırı 49 can aldı. Saldırının baş şüphelisi ise Baba Esad döneminde kurulan, Suriye gizli servisi El Muhaberat ile paralel çalıştığı iddia edilen Mihraç Ural'ın yaptığı THKP-C Acilciler örgütü. Ural, internette yer alan açıklamalarında ''Reyhanlı'yı katleden el, Şam'ı da Halep'i de katleden elin kendisidir'' diyerek Suriye'de Devlet Başkanı Esad'a karşı savaşları işaret etti.

 Reyhanlı'daki çifte patlamada sadece orduların ve gizli servislerin elinde bulunan yaklaşık bir ton fabrikasyon bomba kullanıldığı ileri sürüldü. Saldırıdan sonra gözaltına alınan 9 kişinin tamamı Türk vatandaşı. 9 kişinin de içeriden ama Suriye ile temas ve irtibatları olan, El Muhaberat ile paralel çalışan ekipler oldukları iddia ediliyor.

 Esad yanlısı gösteriler düzenlemekle suçlanıyorlar

 Mahir Çayan’dan sonra THKP-C’de bölünmeler yaşanırken THKP-C Acilciler, örgütü daha çok Hataylılar’dan oluştu. Özellikle Hatay’da kök saldı. Örgütün liderliğini Mihraç Ural’ın üstlenmesinden sonra Acilciler’in ana kanadı Halkın Devrimci Öncüleri’ni oluşturdu. 12 Eylül’ün ardından Suriye’ye kaçarak Lazkiye’ye yerleşen Mihraç Ural liderliğindeki örgüt, Esad yanlısı ‘Mukaveme Suriye’ adlı milis grubu ismiyle de Lazkiye dağlarında Özgür Suriye Ordusu ile savaşıyor. Hafız Esad’ın akrabası olan bir kadınla evli olan Ural’ın Lazkiye’ye bağlı Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Kesep bölgesinde yürütülen operasyonlara liderlik yaptığı da biliniyor. Acilciler özellikle Hatay’da Esad yanlısı gösteriler düzenlemekle suçlanıyor. 

Bakan Güler: İsmini ve faaliyetini bildiğimiz örgüt yaptı

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de saldırıdan sonra yaptıkları açıklamada “Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle, El Muhaberat örgütüyle yakın irtibat içinde olan, isimlerini bildiğimiz, faaliyetlerini bilgimiz örgüt tarafından olay gerçekleştirilmiştir. Planlayıcısı, araçları saklayanı tespit etmiş durumdayız. Olayın muhaliflerle ve sığınmacılarla ilgili olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.

 Suçlanan örgütün elebaşı muhalifleri işaret etti

 Katliamın sorumlusu olarak işaret edilen Mihraç Ural ise internette yer alan açıklamalarında ''Reyhanlı'yı katleden el, Şam'ı da Halep'i de katleden elin kendisidir'' diyerek Suriye'de Devlet Başkanı Esad'a karşı savaşan muhalifleri işaret ettiği ileri sürüldü. (T24)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89