• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 4 °C

Provokasyondan Uzak Durun!

Provokasyondan Uzak Durun!
MHP İzmir İl Başkanı Dervişoğlu, "DTP konvoyu neden o güzergahtan geçirildi, neden MHP ilçe binasının önünde durduruldu" diye soruyor.

MHP İl Başkanından Kitlesine Çağrı: Provokasyondan Uzak Durun

MHP İzmir İl Başkanı Dervişoğlu, "DTP konvoyu neden o güzergahtan geçirildi, neden MHP ilçe binasının önünde durduruldu" diye soruyor, "Olaylarda MHP yok. Provokasyonun asıl hedefi Batı'da yaşayan Kürtçe konuşan vatandaşlarımız. Sorumlusu açılımı açıklamayan Başbakan" diyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, dün (22 Kasım) kentte Demokratik Toplum Partisi (DTP) konvoyuna saldırılmasını "provokasyon" olarak niteliyor, olayın MHP'yle ilişkilendirilmesine karşı çıkıyor.

Dervişoğlu'na göre, bir süredir medyadaki "İzmir'de birtakım olayların yaşanacağına" ilişkin yayınlar, DTP konvoyunun protokol yolu yerine dünkü güzergahtan geçirilmesi ve MHP Karabağlar ilçe binasının önünde durdurulması provokasyonun göstergelerinden. Dervişoğlu, asıl hedefinse, "Ankara'nın batısında yaşayan Kürtçe konuşan vatandaşlarımız" olduğunu vurguluyor.

bianet'in görüştüğü Dervişoğlu'nun bazı saptama ve değerlendirmeleri şöyle.

MHP'yle ilişkilendirilemez: DTP konvoyunun örgüt renklerini ve sembollerini taşımasına halkın tepki göstermemesi düşünülemez. Ama olaylar başladığında MHP ilçe binasının önünde bir tek kişi bile yok. Daha sonra infiale kapılan halk, MHP'yi kendine yakın adres gördüğü için ilçe binasının önüne geliyor. Olayların içinde camiamız bulunmuyordu. Gayretimiz, yaşananları önlemekten çok, camiamızın provokasyonlara alet olmasının önün geçmek içindi. MHP sokaktaki olayların tarafı değil. İktidarı sokakta aramıyoruz.

Bozkurt işareti yapan MHP'li demek değil: Maçta da bozkurt işareti yapanlar oluyor. Bunu yapan bazı kişiler, MHP'nin kapısından bile girmemiştir. İçlerinde bizimle ilişkisi olanlar da olabilir. Esas, neden güzergah olarak protokol yolu çarpıtıldı ve Üçyol'dan geçirildi; konvoy neden MHP ilçe binasının önünde durduruldu; buna bakmak gerek. Bu olayların figüranı olmayacağız. MHP içindeymiş gibi sunulmaya kalkılmasın.

DTP Başkanı gelsin, toplantısını yapsın: DTP toplantısına neden karşı olalım? DTP'nin genel başkanı gelsin, bütün siyasi partilerin yaptığı gibi toplantısını yapsın.

Mensuplarımızı olayların içinde görmek istemiyoruz: Hiçbir mensubumuzu ve sempatizanımızı provokatif olaylarda görmek istemiyoruz. Duyarlılıklarına, tecrübelerine inanıyoruz. Genel Başkanımızın genelgesine, bütün MHP mensupları sadıktır. Kardeşlik hukukunu yaşatacağız. Kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.

İzmir dışlayan değil, entegre eden kenttir: İzmir'de olup bitenlerin bir başlangıçmış gibi gösterilmesi, İzmir'e bir haksızlık. İzmir halkı yaşama alışkanlıkları itibariyle de ılımlı bir sosyal iklim sürdürüyor. İzmir'deki kültür dokusu dışlayan değil, entegre edendir.

Hedefte Batı'daki Kürtler var: Asıl hedefe konan Batı'da yaşayan Kürtçe konuşan kardeşlerimiz. Yüzde 60'ı Ankara'nın batısında yaşıyor. Provokasyonun arkasında bu var.

Belirsizlik gerginlik yaratıyor: Başbakan açılım deyip Türkiye'yi dolaşıyor, şiir okuyor. Bu Anadolu'nun her ilinde gerginlik yaratmaya başladı. Başbakan açılımı açıklarsa gerginlik ona erer. DTP'yle nerede buluşuyorsa açıklasın. İmralı'dakini mi tahliye edecek, federe devlet mi, otonomi mi istiyor? Belirsizlik gerginliğin artmasına neden oluyor. Yaşananların sorumlusu hükümettir. Başbakan açılımı açıklarsa gerginlik sona erer.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89