• BIST 9695.03
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Polisten 3'üncü defa gaz bombası; BDP'li Önder hastaneye kaldırıldı!

Polisten 3'üncü defa gaz bombası; BDP'li Önder hastaneye kaldırıldı!
Taksim Gezi Parkı eyleminin 4'üncü gününde polis 3'üncü kez gaz bombasıyla saldırdı

Taksim'de Gezi Parkı'nı protesto edenlere polis 3'üncü kez gaz bombasıyla saldırdı. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun basın açıklaması yaptığı sırada polis İstiklal Caddesi girişi ve Tarlabaşı girişinde gaz bombası attı. Kalabalık Taksim-Hacıosman Metrosu, İBB Danışma Bürosu'na sığındı. BDP'li Önder gaz bombasından etkilenerek Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

Taksim Gezi Parkı eyleminin 4'üncü gününde polis 3'üncü kez gaz bombasıyla saldırdı. Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplanan yaklaşık bin kişilik eylemci grubu gaz bombasından etkilenerek çevreye dağıldı. 

Gaz bombasından etkilenen BDP'li Sırrı Süreyya Önder Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılırken, yoğun gaz bombası ve izdiham nedeniyle ezilenler için ambulanslar bölgeye sevk edildi. 

Polisin yoğun baskısı devam ederken eylemciler İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Lisesi'ne doğru kaçmaya çalıştı. Polisler de eylemcilerin peşinden gaz bombası atmaya devam ediyor. 

'Devlet halka karşı böyle davranamaz' 

Meydanda yapılan basın açıklamasına Taksim Gezi Platfromu, DİSK Başkanlar Kurulu ve İstanbul Tabip Odası'ndan katılımcılar vardı.

İlk basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Güren yaptı: 

Burada insan sağlığına ve insanlıkla ilgili herşeye aykırı olan şeyler yaşanmakta. Bilgilerimize göre, 3 kırıklı yaralanma ve 100'den fazla gaz ile alakalı rahatsızlanmalar vuku bulmuştur. Devlet insanını yaralamak suretiyle sağlığını kötüleştirerek, demokratik hak kullanımı olan bu gösterilere müdahale etmektedir.

Devleti uygulamaları durdurması için uyarıyorum. Devlet halka karşı böyle davranamaz. 

'Onlarınki gölgesini satamadıkları ağaçları kesmenin tarihidir' 

Güren'in açıklamasının ardından, DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu açıklama yaptı. Çerkezoğlu'nun açıklamasınn ardından polis basın açıklamasına ve meydandaki eylemcilere gaz bombaları ile saldırdı. Çerkezoğlu'nun açıklaması şöyle:

Taksim meydanında yaşananlar, bu ülkeyi yönetenlerin ileri demokrasi dedikleri anlayışı ortaya koymuştur. Burada ülkesine, kentine, ağaçlarına, sahip çıkan insanlara karşı baskı ve terör uygulayanlar gerçek yüzlerini ortaya koyuşlardır. 

Başbakan Erdoğan diyor ki 'biz Taksim'de Gezi Parkı'nın tarihini ihya edeceğiz'. Evet o parkın bir tarihi var. Ama onların da bir tarihi var. Onlarınki AVM'nin, residansların, paranın tarihidir. Gölgesini satamadıkları ağaçları kesmenin tarihidir.

Çerkezoğlu'nu açıklamasının tam bu noktasında polis gaz bombası ile meydana saldırdı.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89