• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

PKK'den Bingöl açıklaması

PKK'den Bingöl açıklaması
Yazılı bir açıklama yapan PKK, herhangi bir eylemsel faaliyetlerinin olmadığını belirtti.

PKK Bingöl'de yaşanan olayla ilgili herhangi bir eylem yapma kararı ve talimatı alınmadığını belirterek, olayın "lokal bir durum" olduğunu ve komutanlıkla ilgisinin olmadığını açıkladı.

ANF'de yer alan habere göre yazılı bir açıklama yapan PKK herhangi bir eylemsel faaliyetlerinin olmadığını belirtti.

PKK, Bingöl başta olmak üzere yaşanan şiddet olaylarının "tamamen lokal durumlar" olduğunu ifade ederek, kendileriyle bir bağlantısının olmadığını kaydetti.

PKK'nin açıklaması şöyle:

"Ülkemiz Kürdistan’da önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bugün Kobanê’de Kürdistan halkı ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) büyük bir kahramanlıkla direnişi geliştirirken Kuzey Kürdistan halkının bu direnişi yalnız bırakmaması ve sahiplenmesi, ulusal-demokratik değerlerimiz ve bölgedeki demokrasi hareketi açısından çok önemli ve anlamlı bir duruştur.

Meşruiyet çerçevesinde halkımızın bu tutumunun devam edeceğine, hiç bir saldırının halkımızın bu tutumundan geri adım atmasına yol açmayacağına ve Kobanê’de direnen halkımızı yalnız bırakmayacağına olan inancımız tamdır. Kobanê’deki ve Kuzey Kürdistan’daki halkımızın bu duruşunu yürekten selamlıyoruz.

Halkımızın meşru kitle hareketine karşı sömürgeci Türk devlet güçleri ve onun işbirlikçisi kontralar tarafından çeşitli saldırılar düzenlenmiş, bu surette halkımızın haklı görkemli toplumsal hareketini farklı mecralara çekme çabaları gösterilmiştir. Bu çerçevede yaşanan şiddet olayları söz konusudur. Bu şiddet olaylarında şehit düşen yurtsever insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyor, anılarının özgürlük mücadelemizde yaşatılacağının sözünü veriyoruz.

Çözüm sürecine ilişkin Önderliğimiz Başkan Apo 15 Ekim tarihine kadar süre belirlemiştir. Bizim için bu tarih ve bu zamana kadar yaşanacak gelişmelerin sonucunda siyasi irademiz olan KCK’nin vereceği karar önemlidir.

Mevcut durumda hareketimizin siyasi iradesi tarafından bizlere, gerek devlet güçlerine gerekse de farklı yapılara karşı herhangi bir eylem yapma kararı ve talimatı verilmiş değildir. Bu nedenle güçlerimizin herhangi bir eylemsel faaliyeti ve planı henüz söz konusu değildir. Şu anda Kürdistan’da halkımıza dönük geliştirilen saldırılara karşı, başta Bingöl’de olmak üzere yaşanan şiddet olayları tamamen lokal durumlar olup, HPG Merkez Komutanlığı olarak bizimle herhangi bir ilişkisi yoktur.

Ancak halkımıza dönük geliştirilen saldırılara karşı meşru müdafaa çerçevesinde misilleme hakkımızın saklı olduğu açıktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89