• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

PKK milletvekili kaçırdı!

PKK milletvekili kaçırdı!
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Ovacık İlçesinden Dersim'e gelirken PKK militanları tarafından kaçırıldığı belirtildi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Ovacık İlçesinden Dersim'e gelirken PKK militanları tarafından kaçırıldığı belirtildi.

Aygün'ün bugün saat 17.30 sıralarında Dersim'e gelirken aracının önü PKK militanları tarafından kesildi.

Olay Aygün'ün yanında bulunan ve gerillalar tarafından serbest bırakılan Akşam gazetesi muhabiri Kadir Merkit ile Aygün'ün danışmanının Dersim merkeze gelerek haber vermesi üzerine ortaya çıktı.

Aygün'ün PKK militanları tarafından kaçırıldığı, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen tarafından da doğrulandı.

8 Ağustos'tan beri Tunceli'de bulunan Aygün, ilçe ve köylerde vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştiriyordu.

39802

Kamer Genç, yaptığı açıklamada, Aygün'ün saat 19.00 sıralarında Tunceli'ye giderken Munzur Çayı kıyısında kaçırıldığını öğrendiklerini söyledi. 

Hüseyin Aygün'ün yanında iki kişi bulunduğunu ancak bu kişilerin serbest bırakıldığını aktaran Genç, ''Emniyet Müdürü ile konuştum. Olay daha çok yeni, inceliyorlar. Biz de araştırmamızı sürdürüyoruz'' dedi. 

Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi vermek amacıyla ulaşmaya çalıştığını da bildirdi.

'ŞOKTAYIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: 'Şoktayız, kendisi bölgede çalışmalar yapıyordu. Valinin açıklamalrından başka hiçbir bilgi alamıyoruz. Danışmanı serbest bırakılmıştır ancak Aygün'den henüz haber yok. Kendisine ulaşamıyoruz' dedi.

VALİ: GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATILDI

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırıldığını doğrularken, güvenlik güçlerinin bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattığı bildirdi.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Tunceli milletvekilleri Hüseyin Aygün'ün  kaçırıldığı bilgisini aldıklarını belirterek, ''Türkiye'de ilk defa bir milletvekili teröristler tarafından kaçırılıyor'' dedi.

Koç, yaptığı açıklamada, Aygün'ün aracının akşam saatlerinde Ovacık-Tunceli karayolunun 35. kilometresinde bir grup tarafından durdurulduğunu öğrendiklerini söyledi.

Koç, ''Tunceli Valimizden aldığımız bilgiler şimdilik bu kadar. Biz de parti genel merkezinde toplanarak durum değerlendirmesi yapacağız. Birazdan Genel Başkanımız da genel merkeze gelecek. Türkiye'de ilk defa bir milletvekili teröristler tarafından kaçırılıyor. Bundan sonra siyaset yapan herkesin daha dikkatli olması, konuşmalarını daha dikkatli yapması gerek'' diye konuştu.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALARI VARDI

Tuncelili olan, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu ve Tunceli'de avukatlık yapan; gözaltındaki kayıplar, köylerin yakılması ve Dersimliler'in zorla göçü, işkence ve adil olmayan yargılamalar, Dersim 1938 Katliamı başta olmak üzere Dersim'e dair pek çok hukuki girişimde bulunan ve bu konularla ilgili 3 kitabı bulunan Hüseyin Aygün, son dönemde dikkat çeken açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmişti:

'Dersim katliamı bir soykırımdır', 'Uludere bir katliamdır ve bu AKP’nin 33 kurşunudur', 'Alevilik bir dindir'...

AK Parti'den ilk açıklama

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasını değerlendiren Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 'Propaganda amacıyla kaçırıldığını düşünüyorum, serbest bırakılacaktır' dedi.

39801
Olaydan 3 saat önce Facebook hesabında bu resmi paylaşmıştı.

Haluk Koç'tan CHP adına açıklama

CHP'li Haluk Koç, Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının ardından partisi adına açıklama yaptı.

İşte Haluk Koç'un konuşmasından satır başları;

Bu büyük bir sorundur. PKK ilk kez seçilmiş bir milletveikilini zorla alıkoymuştur. İktidardan şu ana kadar sayın genel başkanımıza yönelik bir bilgilendirme gelmemiştir.

Hüseyin Bey'in direndiğini ve tehditle alıkonulduğunu biliyoruz. Silahla tehdit edilmişler.

CHP'li Aygün: "Çekin vurun"

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Ovacık'a beraber giden Akşam Gazetesi Muhabiri Kadir Merkit kaçırılma olayını SKY Türk'e anlattı.

Merkit: "Hüseyin Aygün ile Ovacık'a gitmiştik. Ovacık'tan Tunceli merkeze dönerken 2 tane PKK'lı terörist Hüseyin Bey'i alıkoydu. Hüseyin Bey PKK'lıların kaçırma girişimine baya direndi, Aygün PKK'lılara, 'Çekin vurun gelmeyeceğim' dedi. O anlar korku doluydu, bize silah doğruttular, Aygün'ü kaçırma çabalarına bizde direndik, gelmezseniz zor kullanırız dediler"

Ayrıntılar Geliyor...

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89