• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

'Petrolünüzde gözü olanlara prim vermeyin'

'Petrolünüzde gözü olanlara prim vermeyin'
Erdoğan, Libyalılara, “Petrolünüzde gözü olanlara prim vermeyin” diyerek, isim vermeden Sarkozy ve Cameron’a gönderme yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Baharı turuna Mısır ve Tunus’un ardından Libya ile devam etti. Metiga Askerî Havaalanı’nda Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, Başkan Yardımcısı Mahmut Cibril, Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türk iş adamları ve Libya’da yaşayan bazı Türk vatandaşları karşıladı.

Erdoğan’ın uçağının inişi öncesinde özel hareket polisleriyle Libya Muhalif Güçleri havaalanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Başbakanlık korumaları da bomba arama köpekleriyle havaalaanı ve çevresinde arama yaptı. Güvenlik gerekçesiyle Erdoğan için 3 zırhlı lumizin hazırlandı.

31665

Erdoğan daha sonra Cuma namazı için eski adıyla Yeşil Meydan yeni adıyla Şehitler Meydanı’na gitti. Erdoğan, burada okunan hutbenin ardından geniş bir cemaatle birlikte namaz kıldı. Erdoğan, isyan sırasında hayatını kaybeden Libyalılar için taziyelerde bulundu. Birçok Libyalı’nın Erdoğan’a ulaşmaya çalışması nedeniyle izdiham yaşandı.

Eski adı Yeşil Meydan olan Şehitler Meydanı’nda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Libyalılara “Bir olun. Libya’nın yeraltı zenginlikleri üzerinde hesap yapanlara asla prim vermeyin. Libya Libyalılarındadır, böyle kalmalıdır” diye seslenerek, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’in önceki günkü ziyaretlerine gönderme yaptı.

31666

Erdoğan, konuşmasının başında “Dün (önceki gün) Tunus’taydım, Yasemin Devrimi’ni gerçekleştirenleri selamladım. Ondan önceki iki gün Mısır’daydım, Arap Baharı’nı estirenleri selamladım. Bugün de sizlerleyim” dedi.

‘Zulmedenler ayakta kalamayacak’

Kalabalığın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın aleyhine sloganlar da attığı konuşmasında Başbakan Erdoğan, “Suriye’de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaktır.” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Zira zulüm ile abâd olunmaz. Artık otokrasi dönemleri bitiyor. Totaliter rejimler gidiyor. Artık halkın iktidarı geliyor. Ve ben mücadelenizi tebrik ediyorum, bütün şehitlerimize rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasından önce bir görüşme gerçekleştirdiği ve konuşması sırasında yanında bulunan Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başbakanı Mustafa Abdülcelil, Geçiş Konseyi Başkanı Mahmoud Cibril’e ve Geçiş Konseyi’nin tüm mensuplarına başarılar dilediğini kaydetti.

Erdoğan son olarak “Bir olun, Libya’nın yeraltı zenginlikleri üzerinde hesap yapanlara asla prim vermeyin. Libya, Libyalılarındadır, böyle kalmalıdır. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye belirtti.

Kalabalık Erdoğan’ın konuşması sırasında “Beşşar Esad senin de sonun geliyor” şeklinde sloganlar attı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89