• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

'Pazarlık yapan partimden gider'

'Pazarlık yapan partimden gider'
Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kastederek. Kiminle görüşme yaptığımı ispatlamazsan namertsin. Pazarlık yapanı partimde yaşatmam" dedi.

 Başbakan Erdoğan referadum mitinglerine Sincan'da devem etti. Mitingde halka seslenen Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kastederek. Kiminle görüşme yaptığımı ispatlamazsan namertsin. Pazarlık yapanı partimde yaşatmam" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’la pazarlık yapıldığı iddialarına tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Kiminle görüşme yaptığımı ispatlamazsan namertsin. Pazarlık yapanı partimde yaşatmam" dedi.

“Sayın Kılıçdaroğlu, Tunceli'de ne dedi? Genel af... Ama geldi Kayseri'ye ne dedi? 'Ben öyle demek istemedim, böyle demek istedim'. Yani 24 saatte ne oldu? Ama bunlar hep böyle, akşam başka konuşurlar, sabah başka konuşurlar.

Soruyorum, herhangi birimizin babası, kardeşi, evladı öldürülse devlet kalksa bunu bizim müsaademiz, iznimiz olmadan affetse buna 'evet' der misiniz? İşte gerçek hayır budur.

Ve parlamentoda yüzde 60, yüzde 64 şu anda oy çokluğuna sahip olan AK Parti Grubu, böyle bir genel af talebinde orada gıdım vermez, gıdım... Asla, asla...

Sayın Kılıçdaroğlu yanlış kapı çaldın. Tunceli'de bunu söyleyerek 'oralardan oy toplarım' diye rüşveti kelam ettin. Kimse yutmaz bunu. Siz rüşvet vermeye alışmışsınız. Biz rüşvet vermeye alışmadık.

Bu Anayasa değişikliği ile ilgili ne diyeceksin onu söyle, anamuhalefet lideri onu söyle. Şu 26 madde içinde neye hayır diyorsun onu söyle. MHP'nin Genel Başkanı sen hangisine 'hayır' diyorsun onu söyle. Hayır diyebileceği bir madde yok ki. Bunu dese kendisiyle çelişecek. Bu paket bir özgürlükler paketi. Çünkü Anayasa Mahkemesi'nin değişimi bir çok şeylerin önünü açıyor. HSYK'nın değişimi bir çok şeylerin önünü açıyor. Artık telefonla, 'filancayı filanca yere atıyalım mı' deme süreci bitiyor. Bunlar okuyorsunuz değil mi gazetelerde? Dedelerden talimat alarak atamalar yapma dönemi bitiyor. Sıkıntı burada.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan'ı idamdan kurtaranların içindesin. Sen, üç taneden birisin. Onda senin imzan var. Asıl sözü veren sizsiniz. İmzayı çaktınız, idamdan kurtardınız.

Merhum Ecevit, 'AİHM'e verilen sözler, şunlar bunlar nedeniyle idam edemeyeceğiz' dedi. Arkasından medya geldi ve Sayın Bahçeli'ye soruyor ve 'ne düşünüyorsunuz?' diyor. Sayın Bahçeli'nin verdiği cevap çok enteresandır. Diyor ki 'Sayın Başbakan gerekli açıklamayı yaptı. Benim, söyleyecek hiç bir şeyim yok'. Bu sözler Sayın Bahçeli, busun. İşin gerçeği de bu kardeşlerim.

Bize gelince Sayın Bahçeli eğer dürüstsen... Bak, mecburum bunu söylemeye. Eğer mertse o zaman ben kiminle görüşme yaptım, kime söz verdim? İddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Çık, bunu açıkla. Bugünden tezi yok, bu işi sallama, 12 Eylülü bekleme, hemen açıkla. Açıklamazsan namertsin, bu kadar açık söylüyorum. Çünkü, bizim kitabımızda aldatmak yok. Dürüstsen, samimiysen, çık bunu açıkla.

Eğer Tayyip Erdoğan, arkadaşları, 'terör örgütü'yle böyle bir pazarlık yapmışsa, çık bunu açıkla. Eğer arkadaşlarımın içinde böyle bir pazarlık yapmış olan varsa -ki asla bugüne kadar böyle bir şey olmamıştır, çünkü, bana gelen, bana ulaşan, benim bilgim dahilinde böyle bir şey yoktur- partimde bir saniye yaşatmam. Ama bunu ispat etmek sana aittir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89